Ludovic Orban: "Unde va începe școala fizic, elevii și profesorii vor purta măști"! Premierul anunță și panouri plexiglas în clase

,

Premierul Ludovic Orban anunță începutul cu certitudine al școlii pe 14 septembrie, dar informează că elevii și profesorii vor purta măști.


In articol:

"Am constituit un comitet interministerial care pregăteşte deschiderea anului şcolar.(...) În şcoli, acolo unde începe activitatea normal, este clar că va fi necesar portul măştii atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi şi personalul auxiliar.

Acolo unde este posibil să se asigure separarea prin plafoane de plexiglas(...)

este important ca acest lucru să se realizeze pentru a reduce contactul fizic. De asemenea, toate şcolile trebuie să fie pregătite cu tot ceea ce înseamnă substanţe de dezinfecţie, cu dezinfectanţi care să se afle la dispoziţia cadrelor didactice şi a elevilor", a declarat Ludovic Orban, în plenul reunit al Parlamentului.

Premierul a precizat că specialiștii din consiliile de administrație ale școlilor vor stabili ce măsuri trebuie aplicate la începerea școlii, pe 14 septembrie.

„Am luat decizia ca să deschidem şcoala în mod diferenţiat, pe baza deciziilor luate de, în primă fază, de consiliile de administraţie, inspectoratele şcolare, direcţiile de sănătate publică şi comitetele pentru situaţii de urgenţă. Există trei situații: verde, galben şi roşu. Aici e vorba de numărul de infectări în ultimele 14 zile – sub 1, între 1 şi 3 şi de peste 3”, a mai anunțat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Elevii si profesorii vor purta masti

Premierul Ludovic Orban anunța, anterior, deschiderea cu certitudine a școlilor pe 14 septembrie.

"Decizia noastră e foarte clară. Pe 14 septembrie începe anul școlar. Sigur că începerea anului școlar trebuie să se facă în niște condiții care să țină cont de situația epidemiologică. Din acest motiv am luat decizia să deschidem școala în mod diferențiat, pe baza deciziilor luate de consiliile de administrație, inspectoratele școlare, DSP, comitetele județe de situații de urgență.

În consiilile de administrație ale școlilor sunt reprezentate autoritățile locale, părinții și poate fi făcută o evaluare.

Există trei situații: verde, galbenă și roșie. Aici e vorba de numărul de infectări înregistrat în ultimele 14 zile. În funcție de situația epidemiologică din fiecare comunitate locală, școala se poate deschide normal, cu elevii în clasă, sau cu prezență alternativă, adică jumătate din clasă cu prezență fizică, jumătate online. Acolo unde situația epidemiologică indică un risc mare, școala va începe online.

Începerea școlii presupune o serie de demersuri. Demersurile pe care le-am gândit sunt în derulare pe fiecare direcție de acțiune pe care am stabilit-o. E clar că pentru fiecare mod de începere a anului școlar, trebuie luate măsuri specifice. Acolo unde începe activitatea normal, e clar că va fi necesar portul măștii, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi sau personalul auxiliar. Toate școlile trebuie să fie pregătite cu substanțe de dezinfecție, cu dezinfectanți care să fie la dispoziția profesorilor și elevilor."

Aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet. Împreună cu ANCOM și cu autoritățile locale, vom găsi soluții pentru a asigura conexiunea la internet a tuturor școlilor. Ministerul Educației a purtat discuții cu furnizorii de soluții și va exista posibilitatea de acces gratuit la platforme de învățare pentru fiecare școală. Google și Microsoft au pus la dispoziție soluții gratuite Din fondul de la Banca Mondială, se vor achiziționa, pentru 1164 de unități școlare, 74.000 de laptopuri, table interactive și camere web", a declarat Ludovic Orban în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului României din 12 august.

Citeste si: Ludovic Orban anunta prelungirea starii de alerta! Ce spune premierul despre noi restrictii

Citeste si: "Scoala va incepe!" Dar in ce conditii si cu ce riscuri? Presedintele va avea astazi intalnire cu premierul, pe tema educatiei

 

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ultima ora! Ludovic Orban: "Decizia noastra e foarte clara: pe 14 septembrie incepe anul scolar"

Liviu Dragnea, despre alegerile de la Sectorul 1: 'Se vorbește că s-au furat voturi cu sacii. Dacă era Tudorache, era umflat!'

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

Alerta intr-un judet din Romania! Zeci de noi cazuri de infectari cu COVID-19! Noua localitati, aproape de carantina!

Virgil Musta: "Am avut si pacienti care s-au imbolnavit, i-am salvat, dar mi-au spus ca ei nu cred ca au avut coronavirus"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies