Ultima ora! Ludovic Orban: "Decizia noastra e foarte clara: pe 14 septembrie incepe anul scolar"

,

In sedinta din Parlament din 12 august, Ludovic Orban a prezentat raportul in ce priveste masurile de preventie in raspandirea coronavirusului, in contextul deschiderii anului scolar si al alegerilor locale.


In articol:

Ce spune premierul Ludovic Orban despre anul scolar 2020-2021

" Decizia noastră e foarte clară. Pe 14 septembrie începe anul școlar. Sigur că începerea anului școlar trebuie să se facă în niște condiții care să țină cont de situația epidemiologică.

Din acest motiv am luat decizia să deschidem școala în mod diferențiat, pe baza deciziilor luate de consiliile de administrație, inspectoratele școlare, DSP, comitetele județe de situații de urgență. În consiilile de administrație ale școlilor sunt reprezentate autoritățile locale, părinții și poate fi făcută o evaluare.

Există trei situații: verde, galbenă și roșie. Aici e vorba de numărul de infectări înregistrat în ultimele 14 zile. În funcție de situația epidemiologică din fiecare comunitate locală, școala se poate deschide normal, cu elevii în clasă, sau cu prezență alternativă, adică jumătate din clasă cu prezență fizică, jumătate online. Acolo unde situația epidemiologică indică un risc mare, școala va începe online.

Citeste si: Veste mare pentru elevi! Ministerul Educatiei va distrubui 74.000 de laptopuri pentru scoli

Citeste si: Cand vor primi elevii tabletele promise pentru scoala online? Raluca Turcan: "Daca nu sunt contestatii..."

Începerea școlii presupune o serie de demersuri. Demersurile pe care le-am gândit sunt în derulare pe fiecare direcție de acțiune pe care am stabilit-o.

E clar că pentru fiecare mod de începere a anului școlar, trebuie luate măsuri specifice. Acolo unde începe activitatea normal, e clar că va fi necesar portul măștii, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi sau personalul auxiliar. Toate școlile trebuie să fie pregătite cu substanțe de dezinfecție, cu dezinfectanți care să fie la dispoziția profesorilor și elevilor."

Aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet.

Împreună cu ANCOM și cu autoritățile locale, vom găsi soluții pentru a asigura conexiunea la internet a tuturor școlilor. Ministerul Educației a purtat discuții cu furnizorii de soluții și va exista posibilitatea de acces gratuit la platforme de învățare pentru fiecare școală. Google și Microsoft au pus la dispoziție soluții gratuite Din fondul de la Banca Mondială, se vor achiziționa, pentru 1164 de unități școlare, 74.000 de laptopuri, table interactive și camere web", a declarat Ludovic Orban in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei din 12 august.

Citeste si: Medicul Mihai Craiu despre începerea școlii: "Întrebarea nu e dacă, ci cum"! Ce trebuie făcut

Citeste si: Elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție în timpul orelor? Iată ce spune ministrul Educației

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Mama si fratele lui Florin Salam, grav bolnavi! Manelistul se asteapta la ce e mai rau! Cum a fost surprins

China domină categoric Jocurile Olimpice: cum arată clasamentul pe medalii și locul ocupat de România

BOMBĂ! Simona Halep îl distruge pe Ion Țiriac! De ce nu l-a invitat la nunta ei și cine i-a fost NAȘ! Lovitură TOTALĂ

Coronavirus Romania, 12 august. Explozie a numarului de infectari cu coronavirus! Iata cum arata noul bilant ingrijorator!

Alerta intr-un judet din Romania! Zeci de noi cazuri de infectari cu COVID-19! Noua localitati, aproape de carantina!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies