Elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție în timpul orelor? Iată ce spune ministrul Educației

,

Elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție în timpul orelor? Ministrul Educației a clarificat ce s-ar putea întâmpla din toamnă în școlile din România.


In articol:

Elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție în timpul orelor?  După ce s-a luat decizia ca elevii să se întoarcă în unitățile de învățământ odată cu începerea noului an școlar, ministrul Educației a făcut o serie de precizări referitoare la desfășurarea cursurilor.

Citeste si: Veste mare pentru elevi! Ministerul Educatiei va distrubui 74.000 de laptopuri pentru scoli

Elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție în timpul orelor? Iată ce spune ministrul Educației

Cum masca de protecție este obligatorie în spațiile închise, iar recent s-a introdus obligativitatea purtării acesteia și în anumite spații deschise, ministrul Educației, Monica Anisie, a fost întrebată dacă și elevii vor fi obligați să o poarte la cursuri.

Ministrul Educației a precizat că această măsură rămâne în vigoare, iar în cazul copiilor din clasele primare și de la grădință, decizia va fi luată în funcție de recomandările Ministerului Sănătăţii. La fel ca până acum, copiii de la grădiniță, cu vârsta până în 5 ani, nu vor fi obligați să poarte masca de protecție.

"Masca, la momentul acesta, prin lege este stabilit că este obligatoriu de purtat.

Dacă vă amintiţi, nu de foarte mult timp, am încheiat examenele naţionale. Copiii au purtat mască la examen. Aici (n.r în cazul copiilor din clasele primare şi de la grădiniţă) trebuie să decidă Ministerul Sănătăţii. Nu putem noi să decidem în locul lor. (…) Copiii sub 5 ani nu poartă mască. Ultimele precizări de la OMS prevăd o distanţare de un metru. La momentul acesta, fiecare inspectorat şcolar face o analiză.
Am solicitat-o încă de la videoconferinţa pe care am avut-o luni. Vor realiza pentru fiecare unitate de învăţământ inclusiv acea oglindă a clasei, ca să vedem care sunt problemele şi să găsim soluţiile până la momentul 14 septembrie. Atât timp cât nu există un pericol, nu văd de ce nu trebuie să îşi trimită părintele copilul la şcoală. Dacă ne uităm în ultimul timp, foarte mulţi elevi şi părinţi îşi doresc să revină la şcoală şi în spaţiul public s-au manifestat astfel de dorinţe"
, a spus  Monica Anisie, ministrul Educaţiei, potrivit libertatea.ro 

 

Citeste

si: Cand vor primi elevii tabletele promise pentru scoala online? Raluca Turcan: "Daca nu sunt contestatii..."

Este oficial! Incepe scoala si copiii merg la clase. Klaus Iohannis a anuntat cum se va desfasuta noul an scolar

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, precizând că aceasta înseamnă că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală.

Sunt totuşi trei scenarii în funcţie de situaţia îmbolnăvirilor.

Preşedintele a explicat că inclusiv elevii din Bucureşti vor merge efectiv la cursuri şi aşa se va întâmpla în cea mai mare parte a localităţilor, dar că situaţia va fi evaluată periodic. Iohannis a mai anunţat că este în discuţie un scenariu similar celui din starea de urgenţă, prin care părinţii vor primi un ajutor pentru a putea sta cu copiii acasă, dacă se închid şcolile.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Cum se va desfășura școala, la toamnă?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce s-a intamplat la priveghiul lui Emi Pian! Scandal monstru langa sicriul cu trupul neinsufletit!

VIDEO | Dan Barna consideră Avocatul Poporului o anexă a Coaliţiei: Opinia lui Fabian Gyula, considerată 'secundară'

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Daiana se întoarce la "Puterea Dragostei": "O să intru în emisiune pentru..." I-a declarat război unei concurente

Lovitura cea mai mare pentru familia lui Emi Pian. Manelistii sunt socati

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies