Un copil de cinci ani din Siria a fost scos de sub dărâmături, după ce salvatorii i-au văzut degetele de la un picior printre dărâmături

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 feb 2023, 11:02

Un copil din Siria, de aproximativ cinci ani, a fost salvat, după ce, printre dărâmături, i-au fost zărite degetele de la picior. Acesta era prins sub o placă uriașă de beton care a căzut peste patul în care se afla.

Ahmed, un băiat de doar cinci ani din Siria, a fost scos în viață de sub maldărul de dărâmături, după ce salvatorii i-au văzut trei degete de la

un picior, sub o placă uriașă de beton. Acesta dormea când casa în care locuia s-a prăbușit.

Un copil din Siria a fost salvat, după ce i s-au văzut degetele de la picior

În urma cutremurului din Siria, un băiat de cinci ani se numără printre cei blocați sub dărâmături. Acesta a fost scos în viață de sub o placă de beton uriașă, după ce salvatorii i-au văzut degetele de la picior, acoperite de praf.

Casa în care se afla s-a prăbușit chiar atunci când micuțul dormea. Degetele se vedeau prin tijele rupte, într-un maldăr de moloz, în satul Qatma.

O înregistrate postată de Căștile Albe arată cum salvatorii dau indicații unii altora, pentru ca micuțul să fie scos cât mai repede de sub ce fusese, odată, casa lui. În momentul în care a fost scos, copilul era speriat, plin de noroi și rănit, dar a fost dus în siguranță mai departe, pentru a primi ajutorul de care avea nevoie.

Citește și: Cine este preotul din Suceava care este în comă, după ce a înghițit o substanță ciudată. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire

Acesta a fost pus rapid pe o targă și i s-a pus și o mască de oxigen, iar ambulanța a plecat de urgență cu el la spital. Familia lui Ahmed este una dintre cele care a avut cel mai mult de suferit din cauza războiului, conform The Telegraph.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Un tată și-a ținut de mână fiica ucisă de cutremur

În Turcia, un tată și-a găsit fiica sub plăcile de beton, dar, din nefericire, aceasta nu mai era în viață. Imaginile dramatice au fost surprinse în orașul Kahramanmaraș, de un fotograf AFP.

Citește și: Momentul cutremurului devastator din Turcia, surprins de camerele de supraveghere. Mii de persoane au murit sub dărâmături VIDEO

„L-am iubit foarte mult, cu toată umilința pe care mi-a dat-o”. Care este adevărul din spatele relației Vicăi Blochina cu Victor Pițurcă

Daunele provocate de cutremur sunt mult mai mici în comparație cu viețile umane care nu mai pot fi recuperate. Un alt tată a început să sape cu mâinile goale prin moloz, după ce și-a găsit fata: „Nu te speria, tata este aici”.

Operațiunile de salvare continuă zi și noapte și nimeni nu mai ține cont de temperaturi și de ger și tot ce vor este să îi scoată vii pe toți cei care încă sunt prinși sub dărâmături.

Din nefericire, numărul deceselor crește de la o oră la alta, iar OMS susține că numărul morților ar putea ajunge chiar la 20.000. În dimineața zilei de 8 februarie, bilanțul deceselor din Siria și din Turcia se apropia de 9.000.

 


Asiye din serialul Totul pentru familia mea a realizat un nou proiect de suflet alături de un celebru coleg de breaslă! Iată în ce ipostaze incendiare au fost surprinși și ce mesaj uluitor i-a transmis frumoasa actriță! „Te iubesc”