„Mama l-a protejat cu propriul trup, până în ultima clipă”. O femeie din Siria, care a născut sub dărâmăturile cutremurului din Turcia, și-a pierdut viața la scurt timp

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 07 feb 2023, 11:19

Copilul este scos imediat de sub dărâmături și dus în locul în care a primit îngrijiri medicale.

Sursa: TikTok

Cele două cutremure care s-au produs în Turcia s-au resimțit puternic și în Siria, iar o femeie a născut sub dărâmăturile clădirilor puse la pământ. La scurt timp, aceasta a decedat.

O femeie din Siria a născut sub

maldărul de clădiri făcute una cu pământul de cele două cutremure care au avut loc în Turcia, ieri, 6 februarie. Femeia a murit la scurt timp, iar copilul a fost salvat

O femeie din Siria a născut sub dărâmăturile provocate de cutremurele din Turcia

Copilul s-a născut în Alep, Siria și, din nefericire, mama eroină nu a supraviețuit. Nou-născutul a fost scos de sub dărâmături de către un bărbat, iar

momentul a fost publicat în mediul online.

Copilul este scos imediat de sub dărâmături și dus în locul în care a primit îngrijiri medicale. „Un bebeluș s-a născut în timp ce mama sa era salvată de sub dărâmături, în urma cutremurului care a avut loc astăzi”, a postat jurnalistul Hoshang Hassan.

Siria nu poate primi ajutor, deoarece majoritatea granițelor sunt închise

Bassam Sabbagh, ambasadorul Siriei la ONU, a declarat ieri, 6 februarie, că ajutorul pe care l-a solicitat pentru Siria va ajunge la toți locuitorii țării, inclusiv la persoanele care locuiesc în zonele ce nu sunt sub controlul guvernului de la Damasc.

Citește și: Momentul cutremurului devastator din Turcia, surprins de camerele de supraveghere. Mii de persoane au murit sub dărâmături VIDEO

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Chiar și în această situație critică, ambasadorul a respins ideea de a deschide punctele de frontieră, spunând că se va lucra împreună cu persoanele care vor să ajute Siria în aceste momente dificile.

Suntem pregătiţi să lucrăm cu cei care doresc să îi ajute pe sirienii din interiorul Siriei. Accesul din Siria există, se pot coordona cu guvernul şi vom fi pregătiţi să facem acest lucru", a declarat Bassam Sabbagh.

Siria este afectată de războaiele care se duc acolo  de mai mulți ani, iar cutremurul este cel care a înrăutățit situația.

Lucrurile se complică între Radu și Cristina: „Nu știu cum să procedez mai departe”. În ce direcție va merge relația dintre cei doi concurenți, după dezamăgirea trăită de Cristina

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în Siria se apropie de 1.500, aproape dublându-se față de seara trecută. Viața sirienilor era, chiar și așa, destul de grea, deoarece se confruntă cu sancțiuni, economia este la pământ, iar ajutorul pentru reconstrucție nu există.

În Alep, sute de sirieni și-au pierdut viața, oraș care se confruntă des cu pene de curent, cu o rată a șomajului ridicată și cu o criză a carburanților accentuată.

„Ceea ce face ca situația să fie și mai periculoasă este că bombardamentele au afectat clădirile și au distrus aproape complet infrastructura”, a declarat un reprezentant al Căștilor Albe, organzația de apărare civilă ce operează în zonele ce nu sunt controlae de guvern, pentru Washington Post.

 


Episodul 79 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D luni, 27 martie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.