Un copil a plecat mult prea devreme din cauza ignoranței medicilor. Yusuf avea doar cinci ani și a fost trimis acasă de doctori cu o infecție gravă, deși părinții au implorat după ajutor

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 nov 2022, 13:58

Yusuf avea doar cinci ani și a fost trimis acasă de doctori cu o infecție gravă, deși părinții au implorat după ajutor

Sursa: Twitter Lowkey/Hanjee/BladeoftheSun - colaj Kanal D

Un copil în vârstă de doar cinci ani a murit în urma unei grave infecții, după ce a fost trimis acasă de medici, asta după ce familia lui au implorat după ajutorul doctorilor.

Yusuf Mahmud Nazir, un copil în vârstă de numai cinci ani, a murit în urma unei infecții grave care   „s-a răspândit la plămâni”  și a dat startul unei serii de stopuri cardiace.

Zaheer Ahmed, unchiul băiatului, a mărtrisit că  „a implorat”  medicii să-i trateze durerea în gât a băiatului, dar aceștia i-au zis că  „nu sunt paturi și nu sunt destui medici”,  potrivit  Mirror.

Copil de cinci ani, mort în urma unei infecții, după ce a fost trimis acasă de medici

Yusuf avea cinci ani și se confrunta cu o durere în gât de pe 13 noiembrie.

Familia lui l-a dus pe băiat la doctorul de familie, care i-a prescris mai multe medicamente, dar starea băiatului nu se îmbunătățea. A doua zi, copilul a fost dus la urgențe.

Citește și: Momente de panică pe Aeroportul Otopeni! Un tânăr de 36 de ani a făcut infarct în timp ce se afla într-un avion

Preț de câteva ore au așteptat ca micuțul să fie consultat, după care a fost trimis acasă, chiar dacă unul dintre medici a spus că  „a fost cel mai grav caz de amigdalită pe care l-a văzut vreodată”, susține unchiul băiatului.

Starea de sănătate a lui Yusuf devenise din ce în ce mai rea

Copilul înghițea cu dificultăți și nu putea să respire corespunzător, iar starea lui de sănătate se agrava zi de zi. 

Moarte cumplită pentru un bătrân din Brașov. Bărbatul de 71 de ani a fost ucis de o haită de câini

Citește și: Filmul tragediei în care doi frați au murit pe loc, într-un accident îngrozitor în Bacău

„Dacă l-ar fi tratat acolo unde am vrut noi să fie tratat, ar fi aici cu noi acum. Ar fi fost aici jucându-se. Am pierdut un copil atât de frumos... nu este vina lui. Am implorat după ajutor. Nu l-a oferit nimeni. Pur și simplu nu am primit ajutorul de care aveam nevoie sau ar fi trebuit să-l primim. Ne-au tot spus: „Nu avem paturi disponibile. Ce vrei să facem? Nu avem loc pentru el. Ce vrei să facem? Plângi-te celor mai  mari care ne-au dat un singur medic". Nu vrem ca nimeni să treacă prin asta”,  a povestit unchiul lui Yusuf.

„Am început o investigație amănunțită în ceea ce privește cazul lui Yusuf. Am contactat familia și vom continua să facem acest lucru în cadrul anchetei. Vreau să asigur familiile că avem un serviciu medical pediatric cu un personal adecvat, care oferă sprijin mereu. Noi, ca și alte spitale generale districtuale din regiunea South Yorkshire, nu oferim paturi de terapie intensivă pediatrică”, a explicat Dr. Richard Jenkins, directorul executiv al Rotherham NHS Foundation Trust.

 


Cookies