UE va plăti cele mai mari prețuri la energie din lume! Europa se sinucide economic,  avertizează Vladimir Putin

,
UE va plăti cel mai mare preț la gaze din lume

UE va plăti cel mai mare preț la gaze din lume

[Sursa foto: PixaBay]

Președintele Rusiei, Vladimir Putin avertizează că Uniunea Europeană va plăti cele mai mari prețuri la energie din lume și că Europa se sinucide economic din cauza politicii sale energetice.


In articol:

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că politica energetică a Uniunii Europene reprezintă o „sinucidere economică” și că unele dintre țările membre nu vor putea renunța la importurile de petrol din Rusia, relatează agenția de presă TASS, citată de hotnews.ro.

Asta va face ca țările din UE să plătească cele mai mari prețuri la energie din lume.

Citeste si: Șeful serviciilor secrete ucrainene: Rusia se pregătește să scape de Vladimir Putin! Liderul de la Kremlin este grav bolnav

UE va plăti cele mai mari prețuri la energie din lume

„În mod evident, unele state ale UE, în a căror coș energetic procentul de hidrocarburi rusești este deosebit de mare, nu vor putea să facă acest lucru pentru o perioadă lungă de timp, să renunțe la petrolul nostru”, a declarat vineri Putin la o întrunire televizată cu șefii sectorului energetic din Rusia.

Președintele rus a mai spus că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei și posibilul embargo asupra petrolului său au dus la o creștere a prețurilor la carburanți. 

El a subliniat că, renunţând la aprovizionarea cu energie din Rusia, Europa riscă să plătească pe termen lung cele mai ridicate preţuri la energie din lume, iar competitivitatea industriei europene va fi periclitată.

El a mai spus că sancţiunile occidentale au alimentat inflaţia pe întregul continent european.

Citeste si: Mesajul lui Vladimir Putin pentru Maia Sandu. Președintele Republicii Moldova a anulat în ultimul moment întâlnirea cu secretarul general al ONU

Rusia se confruntă cu o scădere a producţiei de petrol nemaiîntâlnită de la prăbuşirea Uniunii Sovietice din cauza sancţiunilor occidentale, care complică extrem de mult vânzarea petrolului rusesc la nivel global.

Vladimir Putin crește prețul la gaze pentru UE

Vladimir Putin crește prețul la gaze pentru UE

[Sursa foto: PixaBay]

”Există schimbări colosale pe piaţa petrolului şi a încheia afaceri după cum se proceda înainte, în conformitate cu vechiul model, pare puţin probabil”, a spus Putin, adăugând că este important să se înfiinţeze un lanţ complet de la producător până la cumpărător.

El a promis că va aloca un ajutor de stat producătorilor autohtoni de petrol şi va facilita accesul la împrumuturi şi asigurări.

Citeste si: Vladimir Putin poate dicta sfârșitul omenirii. „Cei ce mor pentru patrie în război nuclear ajung direct in Rai. Ceilalți vor muri ca niște gândaci!„

România importă gaz rusesc tot mai scump

"Actualul conflict de pe teritoriul Ucrainei şi agresiunea Rusiei va afecta puternic România, economic, pe mai multe paliere. Dar e evident că principalul ar putea fi gazul", a declarat Corneliu Bodea, Centrul Român de Energie. 

Europa a început să îşi refacă stocurile de gaze pentru iarnă, dar acestea ar putea costa cu circa 40 de miliarde de euro mai mult ca anul trecut, potrivit unei analize publicate de Reuters și citate de news.ro. 

Invadarea Ucrainei de către Rusia a pus un semn de întrebare uriaş cu privire la stabilitatea aprovizionării cu gaze pentru economiile şi consumatorii din regiune, preţurile de referinţă fiind cu aproape 300% mai mari decât cu un an în urmă.

Citeste si: Cine este cel care îi va lua locul lui Vladimir Putin. El este „arhitectul„ care a comandat războiul sângeros din Ucraina

Rusia furnizează în mod obişnuit aproximativ 40% din necesarul de  gaze al UE, dar acum ripostează împotriva sancţiunilor Europei prin reducerea livrărilor, îngreunând reumplerea depozitelor de către statele membre, operaţiune necesară pentru a se asigura că populaţia îşi va putea încălzi locuinţele în continuare în această iarnă, dacă Moscova va închide robinetele. 

Surse: hotnews.ro; news.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

Imaginea care i-a făcut să exclame până şi pe inspectorii RAR: „E păcat să pui şurub unde poţi lega cu sârmă, adică funie“

Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră despre salariile românilor. Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie

Suntem zmei în online: Aproape jumătate din vânzările online din Europa de Est sunt făcute de români

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Studenții vor putea împrumuta sume de până la 50.000 de lei pentru chirii și pentru taxa de studii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies