Connie Francis a murit la două săptămâni după ce s-a dezvăluit că a fost spitalizată din cauza „durerilor extreme”. Aceasta s-a stins din viață la onorabila vârstă de 87 de ani.
Cine a confirmat moartea lui Connie Francis
Vestea decesului artistei americane a fost confirmată joi, 17 iulie, de prietenul ei apropiat, Ron Roberts, președintele casei de discuri a muzicienei
„Cu inima grea și o tristețe extremă vă informez despre trecerea în neființă a dragei mele prietene, Connie Francis, aseară. Știu că Connie ar fi de acord ca fanii ei să fie printre primii care află de această veste tristă. Mai multe detalii vor urma mai târziu ”, a transmis Roberts pe profilul oficial de Facebook al lui Connie Francis.
Vestea vine după ce Connie Francis a confirmat într-o postare pe Facebook de 4 iulie că „se simte mult mai bine după o noapte bună”, la două zile după ce s-a confirmat că a fost internată în spital.
Cântăreața a dezvăluit că a fost „din nou în spital” pe 2 iulie, spunându-le fanilor că „a fost supusă unor teste și controale pentru a determina cauza (cauzele) durerii extreme pe care o simt”.
Citește și: Doliu în lumea muzicii! O îndrăgită artistă a murit la doar 17 ani. Care a fost cauza decesului
Regretata artistă a apărut recent pe prima pagină a ziarelor datorită piesei sale din 1962, „Pretty Little Baby”, care a devenit un mare succes pe TikTok, la 63 de ani după ce a înregistrat partea B.
Contemporană a lui Elvis Presley și Brenda Lee, Connie Francis a fost una dintre cele mai populare cântărețe din anii 1950 și începutul anilor 1960, cu single-uri în Top 10 precum „Who's Sorry Now?”, „My Heart Has A Mind Of Its Own”, „Where the Boys Are” și „Don't Break The Heart That Loves You”. Francis a fost prima femeie care a avut un hit numărul 1 în Billboard Hot 100 cu piesa sa din 1960 „Everybody's Somebody's Fool”.
Connie Francis a avut o carieră impresionantă în spate
Connie Francis s-a născut Concetta Franconero în Newark, New Jersey, în 1937. Încă de la vârsta de 4 ani, aceasta a început să participe la concursuri de talente și spectacole, la încurajările tatălui ei, cântând și interpretând la acordeon. Mai târziu, a început să apară în emisiuni TV și a fost interpretă principală în emisiunea Startime Kids, de pe NBC.
Ulterior, aceasta a semnat un contract de înregistrare cu MGM Records în 1955, dar majoritatea single-urilor sale de la început nu au avut succes. Casa de discuri voia să renunțe la colaborare, dar tatăl ei a convins-o să înregistreze o versiune a piesei „Who's Sorry Now?”, ca ultimă încercare de a obține un hit în 1957.
„Aveam 18 discuri bombă. El voia să înregistrez o melodie scrisă în 1923. I-am spus: ”Uită de asta! Copiii de la American Bandstand ar râde de mine imediat după emisiune”. El a spus: ”Dacă nu înregistrezi melodia asta, prostuțo, singura modalitate prin care vei ajunge la American Bandstand este să stai la televizor””, a declarat Connie Francis, pentru UPI, în 1996.
Citește și: Doliu în lumea muzicii! O mare artistă a murit la vârsta de 63 de ani, într-un teribil accident rutier
Piesa a avut, de asemenea, un succes slab, până când a debutat la American Bandstand al lui Dick Clark în 1958. Mai apoi, melodia a devenit un hit atât în SUA, cât și în Marea Britanie, iar Francis și Clark aveau să lege o prietenie pe viață.