Traian Băsescu atacă la CCR decizia prin care a rămas fără paza SPP și fără vila de protocol

,
traian-băsescu-ccr-curtea-constituțională-spp-vilă-de-protocol

Traian Băsescu atacă la CCR decizia prin care a rămas fără paza SPP și vără vila de protocol

[Sursa foto: Facebook: Traian Băsescu]

Traian Băsescu a decis să atace la Curtea Constituțională legea prin care a rămas atât fără protecția SPP, cât și fără vila de Protocol. Fostul președinte al României a rămas fără aceste privilegii, după ce a fost acuzat că a colaborat cu Securitatea.


In articol:

După ce a fost acuzat că a colaborat cu Securitatea, s-a decis ca Traian Bpsescu să fie evacuat din vila de protocol și să i se retragă și dispozitivul de protecție. Inițial, fostul președinte a pierdut procesul, însă, ulterior, a obținut sesizarea Curții Constituționale din partea Curții de Apel București.

În cazul în care judecătorii CCR vor declara că modificările aduse Legii 406/2001 au fost neconstituționale, Traian Băsescu va putea beneficia, din nou, de privilegiile pe care le-a pierdut.

Amer Jabre, judecătorul care a dispus sesizarea CCR, declară că o „îndoială serioasă” există în ceea ce privește constituționalitatea modificărilor ce au fost aduse Legii 406/2001. Mai mult decât atât, acesta a cerut analizarea unui articol regăsit în Codul Administrativ.

În luna martie a acestui an, Traian Băsescu a primit, din partea Instanței supreme, decizia definitivă conform căreia a fost colaborator cu Securitatea. Din acest motiv, i s-a impus fostului președinte al României să evacueze vila de protocol în care locuia, în timp ce SPP i-a transmis că, din acel moment, nu va mai beneficia de protecția oferită din partea Statului.

Citeste si: Traian Băsescu face primele declarații despre flota României și neagă faptul că ar fi fost omul Rusiei

În consecință, Traian Băsescu și-a achiziționat un penthouse în valoare de peste jumătate de milionde euro, în care s-a mutat în urmă cu doar câteva săptămâni.

traian-băsescu-ccr-curtea-constituțională-spp-vilă-de-protocol

Traian Băsescu atacă la CCR decizia prin care a rămas fără paza SPP și vără vila de protocol

[Sursa foto: Facebook: Traian Băsescu]

Ce se arată în dispozitivul instanței în legătură cu Traian Băsescu?

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate privind: – art. 2, alin.1, lit.t si art.14, alin.1 din Legea nr.554/2004, în măsura în care se interpretează în sensul că instanţa de contencios administrativ nu poate dispune suspendarea executării unui act administrativ, atunci când există o îndoială serioasă în privinţa constituţionalităţii actului cu putere de lege în baza căruia a fost emis actul administrativ – Legea nr.243/2021;

– art.1, alin.3 din Legea nr.406/2001, în privinţa sintagmei « şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia ». Respinge cererea de suspendare a executării, ca neîntemeiată. Cu recurs, în 5 zile de la comunicare”, se arată în dispozitivul instanței, conform Agerpres, relatează romaniatv.net.

Citeste si: Traian Băsescu nu a plecat din vila de protocol, deși a fost somat. Ce riscă fostul președinte al României

„Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, este prevăzut în art.3 din Legea 406/2001, introdus în octombrie 2021 și în urma căruia Traian Băsescu a pierdut privilegiile pe care le avea.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

RAAPPS îl dă afară pe Traian Băsescu din vila de protocol! Somația primită de fostul președinte al României

Un popular site de ştiri medicale din China, suspendat după ce a pus la îndoială un tratament tradiţional anti-COVID

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Traian Băsescu a revenit în România. Fostul președinte al României a fost externat din spitalul de la Bruxelles

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies