Maria Băsescu, primele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Unde se află fostul președinte

,
Maria si Traian Băsescu

Maria Băsescu a făcut primele declarații despre starea de sănătate a fostului președinte, Traian Băsescu.

[Sursa foto: Facebook Maria Băsescu / Traian Băsescu]

Maria Băsescu a făcut primele declarații despre starea de sănătate a fostului președinte. Traian Băsescu a suferit un AVC în urmă cu câteva zile.


In articol:

Traian Băsescu, a fost transportat de urgență la spital, în urmă cu câteva zile, după ce ar fi suferit un accident vascular cerebral. Soția fostului președinte al României, Maria Băsescu, a dezvăluit cum se simte în aceste momente soțul său.

Traian si Maria Basescu

Maria Băsescu, primele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu.

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

Citeste si: Traian Băsescu este în stare gravă la spital! Care este starea fostului președinte al României: „Nu este bine deloc, nu mai vorbește”

Maria Băsescu, primele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu

Maria Băsescu a oferit primele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Soţia fostului preşedinte al României a declarat, marţi dimineaţă, 29 martie, că acesta este încă internat la o clinică din Bruxelles.

„În acest moment este încă la spital. Se simte ca la spital”, a declarat Maria Băsescu, marţi dimineaţă pentru România Tv.

Potrivit ultimelor informații din presă, problemele de sănătate ar fi apărut după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut miercuri decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

În acest context, Instanţa a decis că fostul preşedinte pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România.

Traian Băsescu, colaborator al Securității

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a afirmat că a luat notă de decizie, anunţând că va face demersurile legale la CEDO.

„Am luat notă de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, aşa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris pe Facebook fostul preşedinte.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, miercuri, recursul lui Traian Băsescu la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse în 2019 că fostul preşedinte al României a fost colaborator al Securităţii.

Astfel, Traian Băsescu va fi evacuat din vila RAAPPS în termen de 60 de zile. Este vorba despre vila din strada Gogol nr. 2, pe care a primit-o Traian Băsescu în calitate de fost şef al statului.

Citeste si: RAAPPS îl dă afară pe Traian Băsescu din vila de protocol! Somația primită de fostul președinte al României

”Traian Basescu, în calitate de şef al  statului roman în perioada 2004-2014, în temeiul art. 1 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 406/2001- privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, beneficiază de prevederile legii sus menţionate de la încetarea  mandatului.

În temeiul aceloraşi dispoziţii legale, a fost încheiat contractul nr. 1905/ 19.02.2015, având ca obiect ”folosinţa gratuită a locuinţei pentru imobilului situat in Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, având in vedere că la data de 23.03.2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv in Dosarul nr. 3160/2/2019, în sensul respingerii recursului formulat de dl. Traian Băsescu împotriva Hotărârii nr. 471/20.09.2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în sensul că a fost admisă acţiunea formulată de Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi a fost constatată calitatea de colaborator al securităţii a fostului şef de stat.

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001: Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.

Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia şi, în consecinţă, contractul de folosinţă a locuinţei încetează.

În aceste condiţii, atat titularul, cât şi membrii familiei acestuia au obligaţia de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare.În cazul în care părţile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spaţiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competenţa de soluţionare revine instanţelor judecătoreşti române, conform dispoziţiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”, a transmis RAAPPS.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

China apelează la calm după ce Vladimir Putin a pus în alertă maximă descurajarea nucleară

Klaus Iohannis și liderii altor 7 țări europene, declarație comună de susținere pentru aderarea Ucrainei la NATO

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Pe 4 noiembrie este ziua de naștere a lui Traian Băsescu. Câți ani are fostul președinte al României? Împlinește o frumoasă vârstă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies