Verdict definitiv pentru Traian Băsescu: Fostul președinte a colaborat cu Securitatea!

,
Traian Băsescu

Traian Băsescu, declarat definitiv colaborator al Securității

[Sursa foto: rtv]

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că fostul președinte al României Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Realitatea.net informează că Traian Băsescu a pierdut definitiv procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție legat de calitatea sa de colaborator al Securității în perioada regimului Ceaușescu.

Potrivit CNSAS, Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea sub numele de cod "Petrov".

În timpul procesului Traian Băsescu a negat că a fost colaborator al Securității.

„Nu am ştiut că mi s-a dat un nume conspirativ. Nu am semnat un angajament în care să-mi fie introdus şi un nume conspirativ. (…) Nu am ştiut că Contrainformaţiile Militare sunt Securitatea. Am crezut că e un serviciu al Ministerului Apărării Naţionale”, a declarat fostul președinte al României Traian Băsescu.

Citeste si: Avertismentul crunt al lui Traian Băsescu! Fostul președinte al României a spus adevărul despre butonul nuclear al lui Putin

Traian Băsescu și-ar pierde drepturile de fost președinte ca urmare a deciziei instanței 

În urma deciziei definitive a instanței, Traian Băsescu ar urma să piardă definitiv drepturile care îi sunt conferite de statutul său de fost președinte al României.

"Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia(...) i s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, se arată într-un amendament adus Legii nr. 406/2001".

”Nu mă așteptam la această decizie, mai ales că documentele folosite sunt de la contrainformații militare și nu de la Securitate. E drept, eu la 21 de ani nu am știut că contrainformațiile militare sunt Securitate. În ce mă privește este o surpriză mai ales că discutăm de președintele care a condamnat comunismul, a deschis arhivele Securității și a ordonat predarea la CNSAS. E o decizie a unui judecător, nu am decât să urmez calea legală și să o contest la Înalta Curte”, declara Traian Băsescu anterior, după ce instanța îl declarase colaborator al Securității. 

Acum fostul președinte a pierdut definitiv acest proces.

Traian Băsescu

Traian Băsescu, declarat definitiv colaborator al Securității

[Sursa foto: Facebook Traian Băsescu]

Ce beneficii ar pierde Traian Băsescu în urma deciziei instanței

Iată ce beneficii ar pierde Traian Băsescu în urma deciziei definitive a instanței, care a constatat că a fost colaborator al Securității:

a) folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;

b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui României în exerciţiu;

c) pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare.

Citeste si: Pe 4 noiembrie este ziua de naștere a lui Traian Băsescu. Câți ani are fostul președinte al României? Împlinește o frumoasă vârstă

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce beneficii ne aduce intrarea României în Spațiul Schengen

Vicepreședintele Curții de Conturi, Niculae Bădălău, audiat la DNA! De ce l-au chemat procurorii duminică seara (Antena 3 CNN)

Ce beneficii ne aduce intrarea României în Spațiul Schengen

Relaţiile bilaterale între România şi Regatul Spaniei au intrat într-o etapă nouă. Ce se va întâmpla cu românii care lucrează în Spania

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies