Avertismentul crunt al lui Traian Băsescu! Fostul președinte al României a spus adevărul despre butonul nuclear al lui Putin

,

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre acțiunile lui Vladimir Putin.

Traian Băsescu susține că ”Putin pare plecat de acasă”. Reacția sa a venit după ce președintele Rusiei a pus în stare de alertă forțele nucleare.

Citeste si: Antonov 225, cel mai mare avion de transport din lume, a fost distrus în urma bombardamentelor de pe aeroportul de lângă Kiev

Traian Băsescu, despre Vladimir Putin

Duminică, 27 februarie,  președintele Rusiei, Vladimir Putin,  a pus în stare de alertă forțele nucleare.

În acest context, Traian Băsescu a declarat că Putin suferă de „sindromul puterii absolute”, devenind un terorist. 

„Mă aștept ca la momentul critic, dacă s-ar pune problema folosirii armei nucleare, generalii să nu permită asta. Generalii nu par a fi nebuni, spre deosebire de Putin, care pare plecat de acasă. Un om care are sindromul puterii absolute dispune de butonul nuclear. Putin nu mai este responsabil, este un terorist.

De 22 de ani conduce în mod absolut Rusia, cred că a pierdut contactul cu realitatea, cu lumea, cu orice. Nu mai este realist cu acțiunile lui. Eu nu am crezut niciodată că va ocupa Ucraina. Este greu să ocupi o țară de dimensiunile Ucrainei și în niciun caz nu poți face asta în 48 de ore sau în 72”, a spus Traian Băsescu la Digi24.

Citeste si: Aproape 5.000 de soldați ruși refuză să meargă pe frontul ucrainean! Vladimir Putin este trădat de cetățenii țării lui

De aemenea, Traian Băsescu a precizat că dacă oficialii occidentali nu vor impune sancțiuni severe asupra Rusiei, atunci următoarea victimă a Kremlinului va fi România.

„Armata Ucrainei pare foarte bine pregătită. Ce nu înțelege Putin. La o adică poți învinge o armată, dar nu poți fi învinge un popor. Avem experiențe trăite de ambele părți, Afganistanul, Vietnanul. Ele arată că atunci când un popor luptă cu un invadator, nu are cum să fie înfrânt.

Rusiei i s-au făcut permanent concesii și de aceea s-a ajuns aici. I s-au făcut numai concesii după Transnistria. Prietenii noștri occidentali erau mai mult tentați de business. Ei spuneau: Eh, a mai luat și Vladimir un petec, dar noi ne vedem de afaceri. Business as usual… (n.r. afaceri ca de obicei) Dacă acum i se fac concesii, urmăm noi. Uitați-vă pe hartă ”, a explicat Traian Băsescu.

Citeste si: Câți bani va câștiga fiecare soldat ucrainean care luptă pentru țara lui! Zelenski: "E cea mai importantă meserie"

Totodată, Traian Băsescu susține ferm că Rusia e un stat terorist, care susține regimurile separatiste pro-ruse. Fostul președinte al României a criticat „trupele de menţinere a păcii” trimise de Rusia în Ucraina, care nu fac altceva decât să supună populaţia ucraineană la un genocided ordonat de Vladimir Putin.

„Rusia un stat terorist! “Bătăuşul de la Kremlin”, suferind grav de un sindrom al puterii discreţionre, crede că poate reface defunctul URSS, îngenunchind din nou popoare libere ce doresc să trăiască în ţări suverane şi independente şi guvernate de valori europene.

Republica Moldova are parte din teritoru ocupat de “trupe de menţinere a păcii” ale Federaţiei Ruse care de fapt susţin regimul separatist din Transnistria. În Georgia armata rusă a ocupat în 2008 provinciile Aphazia şi Osetia de Sud. În Ucraina, armata rusă a ocupat încă din 2014 Crimeea şi parte din regiunile Donekc şi Lugansk unde, Rusia susţine regimuri separatiste.

Acum câteva zile, “Bătăuşul de la Kremlin” a anunţat şi a trimis “trupe de menţinere a păcii” sub  bombele cărora sunt ucişi mii de ucraineni, copii, femei, bărbaţi iar zeci de mii de femei şi copii se refugiază în ţările vecine abandonându-şi căminele.

“Trupele de menţinere a păcii” trimise în Ucraina supun populaţia acestei ţări unui genocide ordonat de Putin. Putin a făcut din Federaţia Rusă un STAT TERORIST, iar el este şeful suprem şi autoritar al acestui stat”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Echipaj de poliție, atacat cu pietre și cu un topor de către un bărbat din Dolj. Bărbatul avea un ordin de protecție provizoriu

La Guvern se pregătește o măsură crucială: toate cifrele din noua Lege a bugetului de stat

Echipaj de poliție, atacat cu pietre și cu un topor de către un bărbat din Dolj. Bărbatul avea un ordin de protecție provizoriu

„Îl omori pentru așa ceva?”. Un bărbat de 29 de ani a fost ucis, deoarece a ținut ușa de la lift unor femei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies