Antonov 225, cel mai mare avion de transport din lume, a fost distrus în urma bombardamentelor de pe aeroportul de lângă Kiev

,

Cel mai mare avion din lume a cazut victimă a confruntărilor dintre ucraineni și ruși. Este vorba de aeronava Antonov 225 poreclită Mryia (Visul), care a fost distrusă în urma bombardamentelor de pe aeroportul de lângă Kiev.


In articol:

Avionul Antonov 225, unic în lume, a luat foc în interiorul unui hangar, potrivit unor filmări video care circulă pe Twitter. Aeronava era stocată pe aeroportul Hostomel, unde este și sediul care produce avioane Antonov, relatează Biziday.

Antonov 225, cel mai mare avion de transport din lume, a fost distrus în urma bombradamentelor de pe aeroportul de lângă Kiev

Antonov 225 a fost distrus duminică în urma unor bombardamente lângă Kiev. Încă nu este clar dacă rușii sau ucraineni au distrus avionul. Rusia este acuzată că ar fi distrus intenționat acest simbol al Ucrainei, însă ar fi putut fi distrus chiar de armata ucraineană, dar neintenționat.

Antonov 225 avea 6 motoare, 84 de metri lungime, o anvergură a aripilor de 88 de metri și putea transporta o încărcatură de 600 de tone. Acesta a ajuns și în România, în octombrie anul trecut.

Citeste si: LIVE UPDATE A cincea zi de război în Ucraina. Volodimir Zelenski eliberează deținuții cu pregătire militară care vor să lupte împotriva rușilor: „Este o decizie necesară!” 

„Ocupanţii ruşi au distrus nava amiral a aviaţiei ucrainene- legendarul An-225 Mriya.

S-a întâmplat pe aerodromul Antonov din Hostomel, lângă Kiev”, a indicat Ukroboronprom pe pagina sa de Facebook.

Potrivit estimărilor sale, restaurarea avionului ar putea costa peste 3 miliarde de dolari şi va dura mult timp.

Duminică au avut loc lupte grele lângă Hostomel, în Bucha și Irpin, unde o întreagă coloană a trupelor rusești a fost distrusă.

Există rapoarte care arată că armata ucraineană a bombardat puternic aeroportul de lângă Kiev pentru a bloca folosirea acestuia de către forțele ruse pentru a aduce întăriri și provizii. Este posibil ca în urma acestui atac armata ucraineană să fi distrus aeronava An-225.

Citeste si: LIVE UPDATE Au început negocierile dintre Rusia și Ucraina. Jurnaliștii, scoși din sala de negocieri

 

 

  

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE A cincea zi de război în Ucraina. Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE

Datoriile sufocă afacerile: Peste 4.200 de societăți comerciale şi PFA au intrat în insolvenţă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

LIVE UPDATE S-au încheiat negocierile dintre Rusia și Ucraina. Care sunt concluziile și ce urmează

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies