LIVE UPDATE S-au încheiat negocierile dintre Rusia și Ucraina. Care sunt concluziile și ce urmează

,
sala negocieri razboi rusia ucraina

Sala în care vor avea loc negocierile dintre Rusia și Ucraina 

[Sursa foto: captura twitter]

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina încep luni dimineață, în Gomel, Belarus. Iată cum arată sala în care vor fi purtate discuțiile dintre reprezentanții Rusiei și Ucrainei.


In articol:

În

a cincea zi de război, Rusia și Ucraina se vor așeza la masa negocierilor, încercând să găsească soluții pentru a pune capăt războiului izbucnit între cele două țări. Unde vor avea loc discuțiile și ce fotografie a postat în mediul online Ministerul de Externe din Belarus? 

UPDATE ORA 18:10: Prima rundă de negocieri între Rusia și Ucraina s-a încheiat

S-a încheiat prima rundă de negocieri între Rusia si Ucraina. După ce au purtat discuții timp de aproximativ șase ore, cele două delegații se vor întoarce în capitalele lor pentru consultări suplimentare, înainte de o a doua rundă de negocieri, care va avea loc la granița Belarus-Polonia.

Citeste si: „Putin ne obligă să mințim și ne pune în pericol”! Ce mesaje șocante au apărut pe site-ul agenției de presă ruse

„Delegațiile ucrainene și rusești au încheiat astăzi prima rundă de negocieri, scopul lor a fost încetarea focului pe teritoriul Ucrainei și a acțiunilor militare. Am stabilit o serie de priorități pe care le vom analiza, pentru a lua decizii, pentru a vedea cum putem pune în practică înțelegerile. Părțile merg în capitalele lor și părțile s-au înțeles ca în viitorul imediat apropiat să mai avem o rundă de negocieri unde temele abordate vor face pași concreți. Urmatoarea rundă de negocieri va fi la granița Belarus-Polonia”, a spus consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

UPDATE ORA 16:16: Negocierile dintre Rusia și Ucraina continuă

Negocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei continuă. Se pare că cele două părți au luat o pauză, iar ulerior urmează să continue discuțiile, ca mai apoi să anunțe care sunt primele decizii și dacă cele două țări implicate în război au reușit să ajungă la un numitor comun și să pună capăt războiului. 

 

UPDATE ORA 15:10: Roman Abramovici ar fi implicat în negocierile dintre Rusia și Ucraina

Miliardarul Roman Abramovici s-ar afla în Belarus pentru negocierile dintre Rusia și Ucraina, la invitația Ucrainei, scrie The Guardian. „Pot să confirm că Roman Abramovici a fost contactat de partea ucraineană pentru sprijin în atingerea unei rezoluții pașnice și că de atunci încearcă să ajute.  Având în vedere ce este în joc, vă rugăm să înțelegeți de ce nu am comentat nici situația ca atare, nici implicarea sa”, a spus reprezentantul său.

UPDATE ORA 13:09: Jurnaliștii, scoși din sala de negocieri

Au început negocierile dintre Rusia și Ucraina. Jurnaliștii au fost scoși din sala în care au loc discuțiile. 

Mai mult, o femeie a cerut ca transmisiunea în direct să fie oprită, motivând că această transmisiune nu a fost coordonată. 

negocieri rusia ucraina razboi

Negocierile dintre Rusia și Ucraina, în plină desfășurare

[Sursa foto: Captură YouTube]

UPDATE ORA 10:59: Potrivit informațiilor venite din partea presei din Rusia, delegația din Ucraina ar fi ajuns cu elicopterul la locul unde vor avea loc negocierile. Delegația cu reprezentanții Ucrainei s-ar fi deplasat în Belarus cu două elicoptere. 

Negocieri de pace între Rusia și Ucraina. Primele imagini cu sala unde vor avea loc discuțiile 

Delegațiile Rusiei și Ucrainei se vor întâlni pentru a discuta pe tema războiului dintre cele două țări. Aceasta este prima rundă de negocieri și se dorește că în urma discuțiilor, conflictul să ia sfârșit și să fie restabilită pacea în Ucraina. 

Totul este pregătit pentru prima rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina. Cele două țări se vor întâlni la granița cu Belarus. Discuțiile vor fi purtate în orașul Gomel din Belarus, iar Ministerul de Externe din Belarus a postat prima imagine cu sala în care vor avea loc discuțiile.

Pe pagina de twitter a instituției a fost încărcată imaginea cu sala în care vor avea loc negocierile, fotografie însoțită de următorul mesaj.

„În Belarus, totul este gata pentru a găzdui negocierile dintre Rusia și Ucraina. Așeptăm ca delegațiile să ajungă.”, este mesajul apărut pe contul de twitter al Ministerului de Externe din Belarus.

Este vorba despre o sală mare, impunătoare, pusă la dispoziție de Ministerul de Externe din Belarus pentru delegațiile Rusiei și Ucrainei.

Discuțiile vor începe la ora 09:00 (n.r ora 11:00 în România). 

Citeste si: Pericol uriaș pentru președintele Ucrainei! Putin trimite 400 de asasini să îl omoare pe Zelensky în ziua negocierilor de pace!

Cine face parte din delegația Ucrainei? 

La negocierile dintre Rusia și Ucraina, din delegația Ucrainei fac parte 6 persoane. Este vorba despre:

  • Ministrul apărării Ucrainei, Oleksii Reznikov
  • Liderul deputaților partidului Sluga Poporului, David Arahamia;
  • Consilierul prezidențial Mihail Podoliak, politolog și jurnalist
  • Andrei Kostin, reprezentantul Ucrainei în grupului trilateral de contact din Ucraina
  • Rustem Umerov, etnic tătar crimean, co-președinte al platformei Crimeene în parlamentul ucrainean
  • Mikola Tocițki, adjunctul Ministrului de Externe al Ucrainei. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, sceptic cu privire la negocierile dintre Rusia și Ucraina 

Cu toate că negocierile dintre Rusia și Ucraina ar putea reprezenta un prim pas către încheirea acestui conflict violent între cele două țări, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este de părere că aceste discuții nu vor avea puterea de a schimba prea mult situația actuală. Deși este sceptic în ceea ce privește prima rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a precizat că își dorește să facă tot ceea ce ține de el pentru a opri acest război.

„Voi fi sincer, ca întotdeauna, nu cred în rezultatul acestei întâlniri. Dar hai să încercăm, să nu fie niciun cetățean ucrainean care să mai aibă dubii că eu, ca președinte, am încercat să opresc războiul atunci când exista o șansă”, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit hotnews.ro .

Aceste discuții vor fi purtate fără niciun fel de condiții prealabile. 

Citeste si: LIVE UPDATE A cincea zi de război în Ucraina. Noi bombardamente în Kiev și Harkov. Ziua negocierilor între Rusia și Ucraina

 

SURSE: Agerpres.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Coreea de Sud susține deconectarea anumitor bănci rusești de la sistemul de plăți SWITFT în semn de solidaritate pentru Ucraina

Reacția ONU, după apelul lui Zelenski privind excluderea Rusiei: 'Toate deciziile de acest gen trec prin Consiliul de Securitate'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Un luptător LEGENDAR pleacă în Ucraina! A doborât de unul singur peste 140 de tancuri, în Siria

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies