Traian Băsescu face primele declarații despre flota României și neagă faptul că ar fi fost omul Rusiei

,
traian-băsescu-flotă

Traian Băsescu face primele declarații despre flota României și neagă faptul că ar fi fost omul Rusiei

[Sursa foto: Facebook]

Traian Băsescu a vorbit, pentru prima dată, despre dispariția flotei din România. Acesta a negat cum că el ar fi fost persoana care a vândut flota și că niciun act în acest sens nu are semnătura lui pe el.

Traian Băsescu a negat vehement faptul că el este vinovat pentru dispariția flotei românești și spune că acest lucru poate fi demonstrat, deoarece niciun act de vânzare-cumpărare nu are semnătura lui pe el.

Declarațiile au fost făcute în emisiunea „Punctul Culminant” a lui Victor Ciutacu. Cătălin Harnagea, fostul director SIE, susține că Traian Băsescu ar fi colaborat cu Rusia, o altă afirmație pe care fostul peședinte a României a negat-o.

Citeste si: Traian Băsescu a spus care este motivul pentru care încă nu a părăsit casa RAAPPS

Traian Băsescu a explicat, pe îndelete, ceea ce s-a întâmplat

„Flota a fost transferată în 1991 la Fondul Proprietăţii de Stat, pentru a fi privatizată, vândută. Navrom, Romline şi Petromin au fost transferate din coordonarea Ministerul Transporturilor la FPS pentru a fi vândute.

 

Au fost N licitaţii organizate unele de Navromar, altele vândute direct pe unde se aflau, ipotecate, luate credite pe ele, dar ele au fost la FPS.

Arătaţi-mi o singură aprobare semnată de Băsescu pentru vânzare nave!

Pentru o singură navă măcar. Când eşti omul ruşilor, nu pui o bază militară americană la Kogălniceanu, americanii nu-s în România în cadrul programului NATO, ci în parteneriatul dintre cele două ţări, România şi SUA. Cei 2.000 de puşcaşi marini de la Kogălniceanu nu sunt în misiune NATO”, a spus acesta.

Traian Băsescu susține că navele au fost scoase din funcțiune, deoarece sunt foarte vechi

De asemenea, acesta a continuat să se apere, explicând faptul că nicio navă nu poate rezista pe mare zeci de ani, deoarece nu ar mai putea funcționa așa cum trebuie și nu ar mai oferi siguranță pasagerilor.

„Navele aflate în procesul de privatizare, vândute de FPS, oricum nu mai plutesc la ora asta. Vârsta medie a flotei era 17 ani şi jumătate şi, de atunci, au mai trecut 30 de ani. Nu ai cum să exploatezi o navă comercială 47 de ani. 20 de ani e timpul de exploatare. După 20 de ani, nu mai poate fi asigurată, pentru că, în 20 de ani, la câte valuri a luat, corpul navei se şubrezeşte”, a mai spus acesta în emisiunea „Punctul Culminant”, conform Romaniatv.net.

Potrivit Cotidianul.ro, Radu Cristescu a publicat o serie de fotografii pe pagina sa de Facebook, spunând că acestea demonstrează cum Traian Băsescu a vândut flota, deși a cerut ca actele doveditoare în acest sens să dispară.

Citeste si: Armata obligatorie în România?! Traian Băsescu susține că România ar putea fi următoarea țintă a lui Vladimir Putin

Dai in judecată SPP-ul și îți ceri privilegiile nemeritate…ai nevoie de pază. Îți e frică că te scuipa lumea când ieși din casă, turnatorule? Acum îți voi prezenta documentele, de unde reiese câți bani ai încasat din vânzarea FLOTEI și unde 500.000 de dolari! De asemenea, voi prezenta lanțul infracțional al împrumutului de la Christiania Bank Oslo, de unde tu și acoliții tai ați furat sute de milioane de euro.

P.s degeaba ai dat ordin sa dispară documente din dosarul FLOTA, unele mai exista! Reamintesc opiniei publice ca dosarul FLOTA contine 115 volume, însumând 31.435 de pagini care demonstrează cum a furat Traian Băsescu FLOTA ROMÂNIEI”, a scris Radu Cristescu în mediul online.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Traian Băsescu nu a plecat din vila de protocol, deși a fost somat. Ce riscă fostul președinte al României

Nepoata liderului suprem al Iranului îndeamnă lumea să întrerupă legăturile cu Teheranul: Spuneți-le guvernelor voastre să nu mai sprijine acest regim criminal

Traian Băsescu nu a plecat din vila de protocol, deși a fost somat. Ce riscă fostul președinte al României

Traian Băsescu a spus care este motivul pentru care încă nu a părăsit casa RAAPPS

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies