Taiwan continuă exercițiile militare cu muniție reală, cu toate că ar fi trebuit să ia sfârșit duminică, la prânz. Motivul ar fi practicarea unei „blocade” a insulei

,
Exerciții militare Taiwan muniție reală

Taiwan continuă exercițiile militare cu muniție reală, cu toate că ar fi trebuit să ia sfârșit duminică, la prânz. Motivul ar fi practicarea unei „blocade” a insulei

[Sursa foto: Twitter]

Exercițiile militare chineze trebuiau să se încheie duminică la prânz, potrivit Administrației chineze pentru Securitate Maritimă, dar armata a anunțat că acestea vor continua în apropierea insulei.


In articol:

Armata chineză a anunțat luni, 8 august, în pofida apelurilor Occidentului, continuarea exercițiilor militare în apropierea Taiwanulu i, tot pentru a protesta împotriva vizitei lui Nancy Pelosi  pe insula revendicată de Beijing.

Exercițiile militare continuă în Taiwan, de data aceasta cu muniție reală

Exerciții militare muniție reală Taiwan

China a început joi, a doua zi după plecarea de la Taipei a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, manevre cu  „focuri reale” în șase mari zone din jurul Taiwanului. Exercițiile, cel puțin în această configurație, urmau să se încheie duminică, la ora 18:00, potrivit Administrației chineze de securitate maritimă. Scopul era practicarea unei „blocade” a insulei, potrivit presei oficiale chineze.

„Armata Populară de Eliberare continuă să desfășoare exerciții practice comune în spațiul maritim și aerian din jurul Taiwanului, concentrându-se pe operațiuni comune antisubmarin și de asalt maritim”, a precizat Comandamentul Teatrului de Est, într-o declarație. Acesta nu a precizat în ce zone au loc aceste manevre și nici dacă este vorba de muniție reală.

Citeste si: Motivul pentru care Emmanuel Macron și Vladimir Putin nu au mai vorbit la telefon de mai bine de două luni: „Franța este un stat neprietenos”

Armata chineză a desfășurat în ultimele zile cele mai mari exerciții militare din istoria sa în zona din jurul Taiwanului, trimițând avioane de luptă, nave de război, drone și lansând rachete balistice. Manevrele au avut ca scop „perfecționarea și îmbunătățirea capacității de a distruge ținte insulare strategice cu lovituri de precizie”, a declarat Zhang Zhi, un ofițer al forțelor aeriene chineze.

Taiwanul lansează exerciții de apărare

Taiwanul va organiza în această săptămână exerciții militare cu muniție reală, simulând apărarea insulei împotriva unei invazii chineze, au declarat luni oficialii, în timp ce Beijingul desfășoară noi exerciții în jurul insulei.

„Ne vom antrena pentru a contracara atacuri simulate ale inamicului asupra Taiwanului”, a declarat, pentru AFP, Lou Woei-jye, purtătorul de cuvânt al Corpului al VIII-lea de armată.

Forțele insulare se vor antrena pentru debarcări marți și joi în regiunea Pingtung, în sudul îndepărtat, a precizat armata taiwaneză. Câteva sute de soldați și aproximativ 40 de obuziere vor fi desfășurate pentru aceste exerciții, a precizat sursa citată. Lou Woei-jye a declarat că exercițiile taiwaneze au fost deja programate și nu au fost un răspuns la exercițiile chinezești în curs de desfășurare.

Citeste si: Pelosi sfidează China, după vizita în Taiwan: „Lumea se confruntă cu o alegere între democrație și autocrație”

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a denunțat „disproporționalitatea totală” a reacției chineze și în special a acestor manevre, în timpul cărora au fost lansate rachete chinezești. În urma criticilor din partea G7 și a Statelor Unite, el a emis o declarație comună cu omologii săi japonez și australian prin care a cerut Chinei să pună capăt acestor exerciții militare.

Wang Wenbin, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, nu a confirmat oficial noile exerciții, dar a subliniat că reacția Beijingului a fost „legitimă, rațională și legală”.

„Acesta este un avertisment pentru scandalagii, precum și o lecție pentru susținătorii independenței Taiwanului”, a declarat el, în cadrul unei conferințe de presă, apărând exercițiile militare „transparente și profesioniste”.

„Facem apel la Statele Unite să își facă un examen de conștiință și să își rectifice greșeala cât mai curând posibil și să nu mai joace cartea Taiwanului pentru a împiedica dezvoltarea Chinei”, a adăugat oficialul.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Nancy Pelosi, sancționată de către China, în urma vizitei sale din Taiwan: „A subminat suveranitatea și integritatea teritorială”

Operatorii de gaze din România și alte trei țări din regiune se unesc: plan comun pentru a traversa criza

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Alertă maximă în Japonia! Rachetele chineze ar fi ajuns în zona economică a țării

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies