Surpriza de proportii! Cati suedezi s-au imunizat cu coronavirus? Adevarul despre imunizarea de grup

,

Suedia, care a favorizat ideea unei „imunizări de grup” pentru a lupta cu pandemia de coronavirus, a anunțat procentul din populatie imunizat.


In articol:

Suedia, care a favorizat ideea unei „imunizări de grup” pentru a lupta cu pandemia de coronavirus, a anunțat că numai 7,3 la sută din populația capitalei Stockholm avea, la sfârșitul lunii aprilie, anticorpi de COVID-19.

La rândul său, Marea Britanie, care a cochetat și ea la început cu ideea de imunitate de grup, a anunțat joi că în jur de 5 la sută din populația Regatului Unit a ieșit pozitiv la testele de anticorpi pentru SARS-CoV-2.

Citeste si: Veste proasta de la cercetatori: imunizarea cu coronavirus nu dureaza prea mult. Ce au descoperit despre copii

Citeste si: Primul vaccin testat pentru coronavirus a dat rezultate promitatoare. Cand incepe productia la scara larga

Cifrele prezentate de Suedia sunt similare cu cele ale altor țări care au făcut astfel de studii și sunt cu mult sub pragul de 70-90 la sută de care ar fi nevoie pentru a crea „imunitatea de grup” în rândul unei populații, scrie CNN.

Epidemiologul-șef al Suediei, aflat la originea strategiei diferite adoptate de Stockholm pentru a lupta cu coronavirusul, spune că proporția populației imunizate este „ceva mai mică” decât erau așteptările, dar nu cu mult mai mică, poate cu unul-două procente.

„Se pliază foarte bine pe modelele pe care le avem”, a susținut el într-o conferință de presă. Însă în urmă cu o lună, el declara la BBC că estimările privind nivelul imunizării populației sunt de 15-20 la sută, reamintește CNN.

Studiul făcut de Agenția de Sănătate Publică a Suediei pentru a determina imunitatea de grup obținută s-a bazat pe 1.118 teste, care s-au făcut în decurs de o săptămână. Studiul continuă însă și în următoarele opt săptămâni, când se va face săptămânal același număr de teste.

Deocamdată au fost făcute publice numai rezultatele pentru Stockholm, iar cele din alte regiuni vor fi făcute anunțate ulterior.

Suedia a evitat o izolare totală a populației și a menținut deschise, pe perioada pandemiei, majoritatea școlilor, restaurantelor, saloanelor și barurilor. În schimb, a făcut recomandări populației să evite deplasările, să păstreze distanța fizică, punând accent pe responsabilitatea personală. Strategia „relaxată” a fost criticată de unii cercetători, care au spus că nu se susține în acest moment ideea de a încerca crearea unei imunități de grup și că acest gen de calcule este „periculos”.

Autoritățile suedeze au negat însă permanent că scopul lor a fost acela de a crea o imunitate de grup.

Citeste si: Incredibil! Ce au facut suedezii ca sa impiedice populatia sa se adune de 1 mai la iarba verde

Citeste si: Valul doi de coronavirus in China: virusul se comporta diferit in noile focare. Ce au observat specialistii

Citeste si: Imunitatea dobandita natural la coronavirus este foarte mica in Romania. Studiul care nu ne da vesti bune

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cum arată sora Andreei Oprică? Este superbă atunci când îmbracă uniforma militară!

Putin a primit cadouri de ziua lui de la omologi: Lukașenko i-a oferit un tractor, Rahmon o piramidă din pepeni (FOTO)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Bogdan Mocanu a spus totul! Ce planuieste sa faca dupa despartirea de Andra

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies