Primul vaccin testat pentru coronavirus a dat rezultate promitatoare. Cand incepe productia la scara larga

,

Date preliminare referitoare la vaccinul pentru COVID-19 al companiei Moderna arată că a produs anticorpi protectori într-un grup mic de voluntari sănătoşi


In articol:

Date preliminare referitoare la vaccinul pentru COVID-19 al companiei Moderna, primul testat în Statele Unite, arată că a produs anticorpi protectori într-un grup mic de voluntari sănătoşi, a anunţat luni compania, transmite Reuters.

Datele provin de la opt persoane care au participat la un test clinic de siguranţă efectuat pe 45 de subiecţi, care a început în martie.

Vaccinul dezvoltat de Moderna este unul din cele peste 100 aflate în curs de dezvoltare ca protecţie împotriva noului coronavirus care a infectat peste 4,7 milioane de oameni la nivel global şi a ucis peste 315.000.

Pe ansamblu, studiul a arătat că vaccinul este sigur şi toţi participanţii la studiu au produs anticorpi împotriva virusului.

Acestea sunt descoperiri semnificative, dar este faza I a studiului clinic care a inclus numai opt oameni. Această fază a fost destinată siguranţei. Nu eficacităţii”, a declarat dr. Amesh Adalja, expert în boli infecţioase la Johns Hopkins Center for Health Security, care nu a fost implicat în studiu.

Datele, extrem de preliminare, oferă o rază de speranţă pentru un vaccin care se află printre cele mai avansate vaccinuri în dezvoltare.

Adalja a spus că pot apărea multe defecţiuni până când vaccinul va fi testat pentru eficacitate pe mii de oameni. ”Ceea ce vedem este încurajator”, a spus el.

Cercetătătorii încearcă să înţeleagă ce nivel de anticorpi este protector faţă de noul coronavirus şi cât va dura protecţia respectivă.

Vaccinul a primit aprobare pentru începerea fazei a doua a testării pe oameni. Săptămâna trecută, autorităţile de reglementare americane au conferit vaccinului statutului de ”aprobare rapidă” pentru a accelera evaluarea acestuia.

În faza a II-a, studiul are rolul să testeze eficacitatea şi să găsească doza optimă.

Moderna a anunţat că a renunţat la testarea unei doze de 250 de mcg şi că va testa în schimb o doză de 50 de mcg.

Reducerea dozei necesare pentru producerea imunităţii poate ajuta la reducerea cantităţii necesare de vaccin pentru fiecare doză, ceea ce înseamnă că compania va putea produce mai multe doze.

În contextul pandemiei, anticipăm că cererea va depăşi cu mult oferta şi, cu cât va fi mai mică doza, cu atât vor fi protejaţi mai mulţi oameni”, a spus directorul medical al Moderna, Tal Zaks.

În luna aprilie, guvernul a sprijinit dezvoltarea vaccinului pentru coronavirus al Moderna cu 483 de milioane de dolari, prin intermediul Biomedical Advanced Research and Development Authority – BARDA (Autoritatea pentru Cercercetare şi Dezvoltare Biomedicală), care este parte a Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA (HHS).

Compania a anunţat că grantul îi va permite să livreze milioane de doze pe lună în 2020 şi, cu noi investiţii, zeci de milioane pe lună în 2021, dacă vaccinul va fi un succes.

În luna mai, Moderna a încheiat un acord de colaborare pe 10 ani cu Lonza Group care, în timp, va permite fabricarea a 1 miliard de doze pe an.

”Investim pentru creşterea producţiei astfel încât să maximizăm numărul de doze pe care le putem produce pentru a proteja cât mai mulţi oameni de SARS-CoV-2”, a declarat directorul general al Moderna, Stéphane Bancel.

Moderna anticipează că va începe un studiu pe scară mai largă, respectiv faza a III-a, în luna iulie.

Citeste si: Avertisment: Nu se stie daca va exista vaccin! Ce se intampla in lume

Citeste si: Veste uriasa! Primul pas spre dezvoltarea tratamentului impotriva coronavirus a fost facut: s-a identificat un anticorp uman care impiedica infectia

Citeste si: Cum iti dai seama daca ai avut coronavirus? Poti fi infectat, dar asimtomatic? Raspunsuri la cele mai populare intrebari

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se deschid restaurantele si terasele! Cand incepe sezonul turistic pe litoral

VIDEO Nouă parașutiști AU MURIT, în urma prăbușirii unui avion, în Rusia

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Horoscop 19 mai. Zodia care primește o mărire de salariu

S-au schimbat regulile. Câte persoane pot participa la nunți, botezuri sau întâlniri private?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies