S-au schimbat regulile. Câte persoane pot participa la nunți, botezuri sau întâlniri private?

,

Dacă inițial autoritățile le permiteau oamenilor să se întâlnească în grupuri mai mari pentru a sărbători evenimente ca nunta sau botezul, acum, regulile s-au schimbat. Care este numărul maxim de persoane care pot participa la evenimentele private?


In articol:

Hotărârea de Guvern privind aplicarea stării de alertă a fost adoptată luni dimineață, astfel că începând de astăzi, românii vor fi nevoiți să respecte un nou set de reguli.

Citeste si: Masti gratuite pentru bucuresteni. Cine poate sa primeasca zilnic masca de protectie pana la sfarsitul anului

S-au schimbat regulile. Câte persoane pot participa la nunți, botezuri sau întâlniri private?

Joi a fost prezentată o variantă posibilă a măsurilor care vor fi aplicate în timpul stării de alertă, iar astăzi, autoritățile au venit cu modificări. 

O schimbare importantă este cea legată de numărul maxim de persoane care pot participa la evenimentele private. Inițial, oamenilor li se permitea să se adune în număr de 16 pentru evenimente ca nunta, botezul sau înmormântarea, însă pentru a limita riscul de răspândire a coronavirusului, autoritățile au decis să revină la numărul propus în timpul stării de urgență.

Citeste si: Coronavirus România, 18 mai. Bilanțul îmbolnăvirilor după primul weekend în care restricțiile au fost relaxate

Astfel, Hotărârea de Guvern prin care este instituită starea de alertă prevede ca numărul maxim de persoane care pot participa la întâlniri private, în spații închise, să fie de 8.

"Se interzice participarea la evenimente private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 8 persoane și cu respectarea regulilor de distanțare socială."

, este mențiunea din Anexa 3 a Hotărârii de Guvern. 

Citeste si: Gabriela Firea: Peste 20.000 de persoane din Bucureşti vor fi testate pentru COVID- 19

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se revine la starea de urgenta in Romania?! Nelu Tataru a facut anuntul in urma cu putin timp

Majoritatea copiilor cu COVID-19 nu prezintă simptome tipice bolii (STUDIU)

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Bomba cu efect intarziat! Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarma despre al doilea val de infectari

Haos la granitele Romaniei: peste 20.000 de oameni au asteptat ore in sir sa intre sau sa iasa din tara

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies