Cum iti dai seama daca ai avut coronavirus? Poti fi infectat, dar asimtomatic? Raspunsuri la cele mai populare intrebari

,

Specialiştii în sănătate anunţă că foarte multe persoane ar putea fi deja infectate cu coronavirus, chiar dacă nu au fost oficial diagnosticate.


In articol:

Simptomele Covid-19 variază foarte mult de la o persoană la alta.

Dr. William Hillmann, director al spitalului din Massachusetts şi Dr.

David Buchholz, fondatorul centrului medical al Universităţii Columbia Irving, răspund la cele mai populare întrebări, arată „ Adevărul ”.

Există vreun semn care să denote că cineva a avut Covid-19?

Dr William Hillmann: În acest moment, nu avem niciun test care să ne confirme asta. Dezvoltăm teste de anticorpi pentru a verifica existenţa unei infecţii anterioare, dar nu sunt încă gata pentru utilizare clinică. Deocamdată, singura modalitate de a şti cu siguranţă este testul pozitiv făcut la momentul în care pacientul este încă infectat.

Pot să fiu infectat, dar asimptomatic?

Hillmann: Coronavirusul are un spectru larg de simptome. Există persoane care sunt complet asimptomatice şi habar nu au că sunt purtătoare de virus, persoane cu simptome foarte uşoare, asemănătoare răcelii- congestie şi secreţii nazale, dureri în gât, dar şi persoane cu mai multe simptome asemănătoare gripei- febră mare, dureri musculare, respiraţie îngreunată şi tuse.

Mai sunt, de asemenea, persoanele cu alte boli grave, care ajung la spital cu insuficienţă respiratorie şi care necesită îngrijiri la terapie intensivă.

Câţi dintre cei infectaţi sunt asimptomatici?

Dr. David Buchholz: Acum, la New York, îi testăm doar pe cei mai bolnavi. Deci nu se ştie exact. Cu toate acestea, a existat un studiu în Islanda, după ce o mare parte a populaţiei a fost testată, în care se arată că 50% dintre persoanele pozitive nu aveau simptome.

Oamenii asimptomatici sunt contagioşi?

Hillmann: O proporţie semnificativă dintre cei total asimptomatici sunt contagioşi pentru o perioadă din timp. Dar nu ştim în acest moment [pentru cât timp], pentru că nu avem suficiente teste disponibile pentru a detecta infecţiile asimptomatice. În general, oamenii sunt contagioşi de-a lungul perioadei în care dezvoltă simptomele, cu o zi sau două înainte de a deveni simptomatici şi încă câteva zile după ce simptomele se diminuează.

Cum ar trebui să ne comportăm dacă credem că am fost infectaţi, dar nu ştim cu siguranţă?

Hillmann: Deoarece nu există nicio modalitate reală de a şti în acest moment dacă eşti infectat, cu excepţia cazurilor în care devii simptomatic şi eşti diagnosticat pozitiv, eu m-aş comporta normal, ca şi când n-aş avea nimic. Aş continua să urmez recomandările: distanţare socială şi igiena mâinilor.

Dacă am fost deja infectaţi, ne mai putem infecta încă o dată?

Buchholz: Nu există dovezi că cineva ar fi fost infectat de mai multe ori. Cei cu un sistem imunitar normal, capabil să reacţioneze la virus, ar putea să capete imunitate pentru destul de mult timp, cel puţin un an, dacă nu pe viaţă.

Citeste si: Coronavirus Romania- Rafila: "Nu stim cifra reala a numarului de cazuri. Probabil au fost de 10 ori mai multe"

Citeste si: Coronavirus- Un vaccin a fost deja testat pe maimute. Ce s-a intamplat cu animalele

Citeste si: Vaccinul împotriva Covid-19 obligatoriu?! Toți românii trebuie să știe asta

Citeste si: Vaccinul împotriva Covid-19 obligatoriu?! Toți românii trebuie să știe asta

 

Citește-ne pe
Citește și:

Soc la "Puterea dragostei"! O concurenta din sezonul 2, acuzata de furt

Unde s-ar putea desfășura summit-ul SUA-Rusia: Cancelarul austriac Sebastian Kurz a făcut propunerea

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Familia de Medici se leaga de celebra “gelato”! Cum a luat nastere faimosul desert inghetat

Cutremur in aceasta dimineata in zona seismica Vrancea! Ce magnitudine a avut seismul si unde s-a resimtit!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies