Familia de Medici se leaga de celebra “gelato”! Cum a luat nastere faimosul desert inghetat

# Serialul Familia Medici – Conducatorii Florentei este difuzat in fiecare joi si vineri, la ora 22:00, la Kanal D

            Acțiunea serialului Familia Medici – Conducatorii Florentei, difuzat la Kanal D, in fiecare joi si vineri, la ora 22:00, se desfășoară în Florența anului 1469, când tânărul Lorenzo de Medici (interpretat de Daniel Sharman), fratele său, Giuliano (Bradley James), și un grup de tineri artiști strânși în jurul geniului Sandro Botticelli pasesc intr-o noua era a revoluției creative și politice.

            Numele celebrei familii se leaga atat de proiecte indraznete, ce au avut impact asupra  istoriei Europei, dar si de detalii aparent marunte, ce ne fac si astazi viata mai frumoasa.  Familia florentină  a contribuit la crearea uneia dintre delicatesele Italiei, celebra gelato, inghetata italiana.

            ​Bucătarul florentin Bernardo Buontalenti a inventat gelato, în  anul 1565, când Marele Duce Cosimo I de Medici i-a cerut să organizeze un banchet pentru a primi deputația spaniolă.

El a decis să surprindă pe toată lumea cu o nouă invenție, un desert gustos pe bază de eggnog (băutură alcoolică cu ouă, zahăr și condimente), lapte și fructe, dând naștere celebrei „creme florentine”.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate