Coronavirus Romania - Rafila: "Nu stim cifra reala a numarului de cazuri. Probabil au fost de 10 ori mai multe"

,

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a declarat, mircuri seară, că numărul real de cazuri de coronavirus în România nu este cunoscut


In articol:

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a declarat, mircuri seară, că numărul real de cazuri de coronavirus în România nu este cunoscut, întrucât multe persoane au trecut prin boală fără să aibă simptome sau au avut simptome atipice, care nu au necesitat prezenţa la medic.

Alexandru Rafila crede că au fost de zece ori mai multe cazuri de infectare, însă, chiar şi cu 120.000 de cazuri, raportate la populaţia României, procentul este mic. Medicul afirmă că s-a observat o diferenţă clară între evoluţia pandemiei în ţările din Europa de Est faţă de Europa de Vest, dar nu există nicio explicaţie deocamdată.

Este adevărat că nu ştim cifra reală a numărului de cazuri pentru că sunt foarte multe persoane care au trecut prin boală fără să fie simptomatice, nu au ştiut că au boala sau au avut simptome extrem de nespecifice care nu i-au făcut să se prezinte la medic. În Franţa sunt 200.000 de cazuri confirmate, iar studiul de seroprevalenţă mi-a arătat că sunt 6% dintre francezi, adică 3,6 milioane de persoane. Asta înseamnă că, între numărul de cazuri diagnosticate şi numărul de persoane care au trecut prin boală este o diferenţă de 18 ori. Şi la gripă de întâmplă aşa. Nu se întâmplă numai la această boală. Numărul de gripă diagnosticată este mult, mult mai mic decât numărul real de gripă.

Este o realitate, nu avem cum să o schimbăm şi este bine că este aşa”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Alexandru Rafila.

Acesta crede că au fost probabi de zece ori mai multe cazuri de infectare cu coronavirus în România, faţă de cele care au fost diagnosticate.

Nici nu avem mult, avem 12.000 de cazuri diagnosticate şi, probabil, că au fost de 10 ori mai multe, dar, raportat la populaţia României, 120.000 o să vedeţi că este un procent extrem de redus. Din cauza asta nu cred că în România am avut o circulaţie extrem de intensă a virusului, am avut în unele locuri ca Suceava. Nu poţi să compari Suceava nici măcar cu Bucureşti, pentru că am avut la Suceava 3.000 de cazuri, marea majoritate în oraşul Suceava – cel puţn 2.000 de cazuri, un oraş cu 120.000 de locuitori. Am avut la un moment 1.000 în Bucureşti, unde avem 2 milioane de locuitori. Diferenţele sunt foarte, foarte mari. Înseamnă că acolo a circulat foarte mult virusul şi acolo trebuie să iau nişte măsuri”, a mai declara Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că, în toată Europa de Est, comparativ cu Europa de Vest, ”este o linie extrem de clară de separare”.

”Avem în toate tările mult sub 1.000 de cazuri la milionul de locuitori, în Europa de Vest este mult peste. Nu avem o explicaţie în momentul de faţă. A fost un studiu care nu s-a finalizat, cum că aici copiii primesc vaccinul BCG la naştere, care induce un anumit timp de imunitate. Nu avem o explicaţie. Noi practic avem numărul de cazuri la milionul de locuitori similar cu numărul de cecese la miionul de locuitori din alte ţări. Este incredibil”, a mai explicat Alexandru Rafila.

În România au fost diagnosticate, până mierucri la prânz, 11.978 de cazuri de coronavirus.

Citeste si: Coronavirus Romania- Alte 12 decese si 362 de noi imbolnaviri. Bilantul deceselor a ajuns la 675, iar 11978 este numarul total al imbolnavirilor

Citeste si: Ludovic Orban: "Avem în evaluare toate posibilităţile, de la prelungirea stării de urgenţă, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major şi varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială"

Citeste si: Cate zile libere isi pot lua parintii, cand scolile sunt inchise

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Livian si Ramona, cuplu bomba?! Parintii lui o vor! Reactia Biancai

Senator american vede 'foarte posibil' un atac al Rusiei pe teritoriu NATO

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Marius a cerut-o in casatorie pe Andreea Pirui de fata cu toti concurentii! Ce raspuns i-a dat aceasta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies