SUA trimit sisteme de apărare aeriană sovietice Ucrainei. Anunțul făcut de oficialii americani

,
Război

SUA trimit sisteme de apărare aeriană sovietice Ucrainei. Anunțul făcut de oficialii americani

[Sursa foto: Twitter]

SUA vor trimite Ucrainei sisteme de apărare aeriană sovietice, care au fost obținute în secret cu zeci de ani în urmă, potrivit oficialilor americani, citați de The Wall Street Journal.


In articol:

Echipamentul militar de apărare aeriană, despre care un oficial american a declarat că include și sisteme SA-8, este vechi de zeci de ani și a fost obținut de SUA în secret, pentru a monitoriza tehnologia armatei sovietice, utilizată de Rusia, dar și exportată de ruși în mai multe state ale lumii.

Statele Unite ale Americii trimit Rusiei echipament sovietic militar de apărare aeriană

Război

Statele Unite ale Americii trimit Rusiei echipament sovietic militar de apărare aeriană

[Sursa foto: Twitter]

Armata ucraineană știe deja cum funționează aceste echipamente, multe dintre ele fiind moștenite de aceasta după căderea URSS. Hotărârea a fost făcută în contextul în care administrația Joe Biden încearcă să ajute Ucraina să-și dezvolte forțele de apărare aeriană.

Pe parcursul anilor, Statele Unite au reușit să obțină un mic arsenal de sisteme de apărare aeriană sovietice, pentru ca echipamentele să poată fi monitorizate de experții americani.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 27 de război. O nouă tentativă de asasinat împotriva lui Volodimir Zelenski  

Eforturile secrete ale americanilor au intrat în atenția publicului în 1994, când un avion de transport sovietic uriaș a fost observat la aeroportul din Huntsville, în apropiere de o autostradă importantă.

S-a confirmat, ulterior, că avionul avea la bord un sistem de apărare S-300 pe care SUA l-a obținut în Belarus datorită unui proiect secret care a implicat un comerciant de armament de la Pentagon.

Contractul valora 100 de milioane de dolari, potrivit unui fost oficial implicat în misiune.

Potrivit spuselor unui oficial al administrației SUA, sistemul S-300 în cauză nu se numără printre echipamentele pe care americanii le vor trimite în Ucraina.

Ucraina are deja câteva dintre sistemele de apărare aeriană rusești, inclusiv S-300. Cu toate astea, armata ucraineană are nevoie de mai multe sisteme de acest gen pentru a-i opri pe invadatorii ruși.

Citeste si: Vladimir Putin ar putea folosi arme biologice și chimice în războiul cu Ucraina! Joe Biden: „Este încolțit”

Rachetele Stinger, pe care SUA și țările NATO le-au dat până acum Ucrainei, funcționează doar pentru doborârea aeronavelor care zboară la altitudine mică și la elicoptere.

SUA speră că oferirea de sisteme de apărare noi va permite Ucrainei să-și creeze o zonă de apărare aeriană, având în vedere că SUA și aliații săi NATO au refuzat rugămințile președintelui Volodimir Zelenski de a impune o astfel de zonă deasupra Ucrainei, pe seama faptului că o astfel de decizie ar duce la un război direct între NATO și Rusia. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este posibilul înlocuitor al lui Vladimir Putin! Se plănuiește înlăturarea lui din poziția de lider al Rusiei

BOR se delimitează de deputatul suspectat de sex cu minori: Aurel Bălășoiu a fost exclus din adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Pericol în Marea Neagră! Mai multe mine plutesc în derivă şi pot exploda

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies