LIVE UPDATE Ziua 27 de război. Anumite orașe din Ucraina mai au rezerve de hrană doar pentru 3-4 zile

,
ziua 27 razboi rusia ucraina

Volodimir Zelenski și Vladimir Putin

[Sursa foto: Instagram vrputin, facebook Volodimir Zelenski ]

În ziua 27 de război, armata rusă nu a înregistrat niciun avans semnificativ. Între timp, Volodimir Zelenski este de părere că o întâlnire între el și Vladimir Putin este mai mult decât necesară pentru a ajunge la un acord de pace.

În ziua cu numărul 27 din războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei, armata rusă nu a avansat semnificativ. Au continuat bombardamentele în Kiev și au avut loc mai multe atacuri în Luhansk și Donețk, însă armata ucraineană a reușit să le respingă cu succes. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a vorbit din nou despre importanța unei întâlniri între el și Vladimir Putin, indiferent de modul în care se va desfășura aceasta. 

Ziua 27 de război. Rusia continuă atacul, în timp ce armata ucraineană continuă să se apere

Ucraina rezistă în continuare în fața atacurilor venite din partea armatei ruse. În ultimele ore, aceste atacuri nu au mai fost semnificative, iar Ministerul ucrainean al Apărării este de părere că rușii mai au muniție și alimente pentru doar trei zile, informație care nu a putut fi verificat și dintr-o altă sursă.

 

Ministerul ucrainean al Apărării a precizat că în Sumî, 300 de militari ruși nu au mai dorit să continue atacul împotriva Ucrainei, motiv pentru care au luat decizia de a se retrage din zona de conflict.

Citeste si: Președintele Joe Biden vine în Europa. Ce șanse sunt să oprească războiul lui Putin în Ucraina?

Rusia este acuzată în continuare că a comis crime de război în Ucraina, astfel că Departamentul american al Apărării a anunțat că, în prezent, sunt strânse dovezi pentru a dovedi acest lucru, urmând ca vinovații să plătească pentru faptele lor.

Între timp, Volodimir Zelenski a subliniat încă o dată că este nevoie ca negocierile de pace între Rusia și Ucraina să fie purtate la cel mai înalt nivel, iar el și Vladimir Putin să se așeze la masa discuțiilor. Volodimir Zelenski este de părere că doar așa vor putea fi înțelese condițiile Rusiei și, în final, se poate ajunge la pace între cele două țări.

„Cred că fără această întâlnire este imposibil să înţelegem pe deplin la ce sunt dispuşi ei (ruşii) pentru a opri războiul", a spus Volodimir Zelenski într-un interviu acordat Suspilne, media regională de stat ucraineană, potrivit Agerpres, citată de digi24.ro.

Reamintim că, de la debutul războiului între Rusia și Ucraina au avut loc mai multe runde de negocieri, atât față în față, cât și prin videoconferinţă, însă cele două țări nu au reușit să ajungă la un acord comun privind pacea.

UPDATE ORA 17:30: Anumite orașe din Ucraina mai au rezerve de hrană doar pentru 3-4 zile

ONG-ul umanitar Mercy Corps afirmă că sunt orașe din Ucraina în care aprovizionarea se face cu dificultate, motiv pentru care rezervele de hrană și lucruri esențiale mai ajung doar pentru 3-4 zile.

„Una dintre principalele noastre temeri acum este legată de vulnerabilitatea lanțului de aprovizionare. Știm că cele mai multe orașe din zonele unde se duc lupte grele nu au rezerve esențiale, cum ar fi mâncarea, pentru mai mult de trei sau patru zile”, a spus Steve Gordon, consilier în cadrul organizației Mercy Corps, potrivit CNN, citat de digi24.ro. 

UPDATE ORA 17:20: Noi lupte pe străzile din Mariupol 

În Mariupol au loc din nou lupte între ruși și ucraineni. Tancurile aparținând armatei ucrainene au fost surpinse pe străzile din Mariupol, trăgând în direcția armatei ruse.

 

UPDATE ORA 14:38: Explozii puternice în Kiev

Noi explozii puternice s-au auzit în Kiev. O echipă CNN a relatat că impactul a fost atât de puternic, încât au declanșate alarmele mașinilor. 

UPDATE ORA 14:30: Președintele Ucrainei, discurs emoționant în Parlamentul Italiei

Volodimir Zelenski a susținut un discurs în Parlamentul Italiei și le-a cerut italienilor să nu le mai permită rușilor să își petreacă vacanțele în țara lor și să însăprească sancțiunile asupra Rusiei

„Pentru noi, Kievul este la fel de important cum este pentru voi Roma. Astăzi Kievul este la limita supravieţuirii. Kievul merită să trăiască în pace, la fel cum Roma merită să trăiască în pace eternă, la fel ca orice alt oraş din lume. Din păcate, nu este cazul. Trupele ruseşti din jurul Kievului ucid şi torturează, răpesc şi torturează copii. Asta s-a întâmplat în Europa ultima dată atunci când naziştii au ocupat alte ţări.(...) Este timpul să faceţi tot ce puteţi face pentru a asigura pacea şi să opriţi războiul pe care Rusia îl pregăteşte de mult timp.(...) Ţinta este, în cele din urmă Europa, să controleze politica dvs., asta e ţinta, nu doar Ucraina e o ţintă. Ucraina pentru Rusia este o poartă către Europa, vor să treacă de această poartă, dar nu ar trebui să poată. V-am ajutat, am trimis medici şi personal medical în Italia în timpul pandemiei. Ne-aţi sprijinit şi nu aţi cerut nimic în schimb. Apreciem asta, dar invazia nu se opreşte. Sunt 27 de zile de război şi e nevoie să faceţi mai mult: mai multe sancţiuni, mai multă presiune”, a transmis Volodimir Zelenski, potrivit stirileprotv.ro.

UPDATE ORA 13:25: Președintele Volodimir Zelenski a vorbit cu Papa Francisc: „Mulțumim pentru rugăciunile pentru Ucraina și pace”

Într-un mesaj postat pe contul de Twitter, Volodimir Zelenski a anunțat că a avut o discuție cu Papa Francisc. Președintele Ucrainei i-a mulțumit Sanctității Sale pentru rugăciunile către Ucraina, povestindu-i despre situația umanitară dificilă din țara sa.

„Am vorbit cu Papa Francisc. I-am povestit Sanctității Sale despre situația umanitară dificilă și despre blocarea coridoarelor de salvare de către trupele ruse. Rolul de mediere al Sfântului Scaun în încetarea suferinței umane ar fi apreciat. Mulțumim pentru rugăciunile pentru Ucraina și pace.”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

UPDATE ORA 11:30: O nouă tentativă de asasinat împotriva lui Volodimir Zelenski  

O nouă tentativă de asasinat împotriva lui Volodimir Zelenski a avut loc, însă serviciul ucrainean de contraspionaj militar anunță că a intervenit la timp. Se pare că un grup condus de un agent FSB ar fi încercat să ajungă în Kiev sub acoperirea de militari ucraineni din cadrul forţelor de apărare teritorială, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Ce sunt rachetele hipersonice și cum ar putea Rusia să amenințe Ucraina și Occidentul cu acestea

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este posibilul înlocuitor al lui Vladimir Putin! Se plănuiește înlăturarea lui din poziția de lider al Rusiei

Comentariu | Schengen cu migranți bătuți și alergați cu câini la frontieră (Crenguța Nicolae)

Cine este posibilul înlocuitor al lui Vladimir Putin! Se plănuiește înlăturarea lui din poziția de lider al Rusiei

NATO trimite noi trupe în România. Mircea Geoană: Rusia înțelege cel mai bine mesajul forței

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies