Vladimir Putin ar putea folosi arme biologice și chimice în războiul cu Ucraina! Joe Biden: „Este încolțit”

,
Război

Vladimir Putin ar putea folosi arme biologice și chimice în războiul cu Ucraina! Joe Biden: „Este încolțit”

[Sursa foto: Twitter]

Președintele american Joe Biden a declarat, luni, potrivit the Guardian, că Vladimir Putin are în plan folosirea armelor biologice și chimice, despre care Rusia a acuzat fals că ar fi deținute de Ucraina.


In articol:

Rusia a acuzat fals Ucraina că deține arme biologice şi chimice, lucru care demonstrează că preşedintele rus Vladimir Putin are în plan folosirea acestor arme în războiul împotriva Ucrainei, a susținut, luni, preşedintele american Joe Biden.

Vladimir Putin ar putea ataca Ucraina cu arme biologice și chimice pentru că „este încolțit”

„Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat. Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a declarat Joe Biden, în cadrul unui eveniment.

Citeste si: NATO nu ar accepta aderarea Ucrainei pentru că se teme de Rusia! Volodimir Zelenski: „Nu suntem acceptați în NATO pentru că alianța se teme de Rusia”

Afirmațiile anterioare au fost făcute în contextul în care anumiți oficiali de la Washington şi din ţările aliate au învinuit Rusia că declară, fără probe, că Ucraina deține arme biologice, ca acoperire pentru o posibilă lansare a propriilor atacuri chimice sau biologice.

Şeful NATO avertizează că Rusia s-ar putea folosi de o operațiune „false flag” pentru a ataca Ucraina cu arma chimice și biologice

Război

Şeful NATO avertizează că Rusia s-ar putea folosi de o operațiune „false flag” pentru a ataca Ucraina cu arma chimice și biologice

[Sursa foto: Facebook Jens Stoltenberg]

NATO a atenționat Rusia săptămâna trecută să nu aibă în plan să utilizeze arme chimice în Ucraina şi a transmis că îşi consolidează apărarea pe flancul estic prin sisteme anti-rachetă Patriot în Polonia şi Slovacia, conform secretarului general al Alianţei Nord-Atlantic.

„Rusia lansează acuzaţii absurde despre laboratoare biologice şi arme chimice în Ucraina. Este o nouă minciună. Dar suntem îngrijoraţi de faptul că Moscova ar putea organiza o operaţiune clandestină, ‘false flag’, care să includă eventual arme chimice”, a declarat Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă susținută înaintea unei reuniuni de miercuri a miniştrilor Apărării din NATO.

Citeste si: Ce este un criminal de război. Tot mai mulți lideri politici au folosit această expresie la adresa lui Vladimir Putin

„Folosirea de arme chimice ar fi o încălcare a tratatului privind interzicerea armelor chimice, semnat şi de Rusia”, a mai atenționat acesta.

„Rusia a mai folosit în trecut agenţi chimici împotriva unor opozanţi politici”, a mai subliniat şeful NATO.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce este un criminal de război. Tot mai mulți lideri politici au folosit această expresie la adresa lui Vladimir Putin

Poliţist bătut în Cluj: Colegii agentului au tras focuri de armă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

NATO nu ar accepta aderarea Ucrainei pentru că se teme de Rusia! Volodimir Zelenski: „Nu suntem acceptați în NATO pentru că alianța se teme de Rusia”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies