NATO nu ar accepta aderarea Ucrainei pentru că se teme de Rusia! Volodimir Zelenski: „Nu suntem acceptați în NATO pentru că alianța se teme de Rusia”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 22 dec 2022, 02:30

NATO nu ar accepta aderarea Ucrainei pentru că se teme de Rusia! Volodimir Zelenski: „Nu suntem acceptați în NATO pentru că alianța se teme de Rusia”

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că NATO nu acceptă aderarea Ucrainei pentru că se teme de Rusia.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski , a

declarat, într-un interviu, că aderarea Ucrainei la NATO  nu este acceptată pentru că statele membre se tem de Rusia, potrivit Le Figaro.

Aderarea Ucrainei la NATO nu este permisă pentru că statele membre se tem de Rusia, potrivit președintelui Volodimir Zelenski

„Am înţeles cu toţii deja. Nu suntem acceptaţi în NATO pentru că alianţa se teme de Rusia. Asta este tot.

Şi trebuie să ne calmăm şi să spunem: OK, trebuie alte garanţii de securitate”
, a declarat Volodimir Zelenski.

Liderul ucrainean a mai precizat că există ţări din NATO care vor „să fie garanţii securităţii Ucrainei”.

Citeste si: Președintele Joe Biden vine în Europa. Ce șanse sunt să oprească războiul lui Putin în Ucraina?

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

„Sunt ţări care sunt pregătite să facă tot ce alianţa ar trebui să facă dacă am fi fost membri. Şi cred că este un compromis normal”, a mai declarat preşedintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski: Ucraina nu va putea îndeplini ultimatumul

„Ucraina nu va putea îndeplini ultimatumul. Nu o vom putea face fizic. Cum se poate face acest lucru? Trebuie să fim cu toții distruși – atunci ultimatumul

lor va fi executat automat. De exemplu, `dă-ne Harkov, dă-ne Mariupol, dă-ne Kiev’. Nici locuitorii din Harkov, nici cei din Mariupol, nici locuitorii Kievului, nici președintele – nu vom putea face asta. O vedem chiar și în orașele ocupate. În Melitopol, Berdyansk, în această direcție. Când ei (n.r.: trupele ruse) intră, oamenii nu renunță. Ei ridică steagul, oamenii îl dau jos. Au ucis un om, da, oamenii s-au ascuns, dar noaptea au venit și au dat jos din nou steagul. Ce vrei? Să ne distrugă pe toți? Ultimatumul îl putem îndeplini doar atunci când nu suntem acolo”, a mai precizat șeful statului ucrainean.

LIVE UPDATE Ziua 379 de război.  Atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 27 de război. Volodimir Zelenski insistă să discute cu Vladimir Putin: „Fără această întâlnire este imposibil să înţelegem la ce sunt dispuşi ei pentru a opri războiul”

Volodimir Zelenski a mai declarat că ultimatumurile nu vor aduce niciun beneficiu Rusiei în războiul cu Ucraina.

„Avem un ultimatum cu puncte în el. ‘Urmaţi-l şi apoi noi vom pune capăt războiului’. Ucraina nu poate accepta niciun ultimatum din partea Rusiei”, a declarat Zelenski într-un interviu difuzat de site-ul de ştiri Suspilne.