Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de crime de război, iar Moscova a reacționat: „Nu are dreptul să facă astfel de declarații”

,
Război

Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de crime de război, iar Moscova a reacționat: „Nu are dreptul să facă astfel de declarații”

[Sursa foto: Canva.com]

După ce președintele SUA, Joe Biden, a declarat despre Vladimir Putin că este un „criminal de război”, Moscova și-a exprimat și ea părerea și a transmis un mesaj pentru Casa Albă, în care a precizat că președintele lor este, din contră, înțelept.


In articol:

Declarațiile pe care le-a făcut joi Joe Biden despre președintele Rusiei, Vladimir Putin, au adus o reacție din partea Moscovei, care a decis să trimită o scrisoare către Casa Albă în care precizează că Vladimir Putin este, de fapt, „înțelept, prevăzător și cult”. De asemenea, Kremlinul a mai precizat că declarațiile lui Joe Biden sunt de neiertat, având în vedere că vin din gura unui lider care a omorât oameni în conflictele din întreaga lume.

Moscova îl condamnă pe Joe Biden pentru că l-a acuzat pe Vladimir Putin de „crime de război”

Război

Moscova îl condamnă pe Joe Biden pentru că l-a acuzat pe Vladimir Putin de „crime de război”

[Sursa foto: Twitter]

„Astfel de declarații ale domnului Biden sunt absolut inadmisibile, inacceptabile și de neiertat. Este șeful unui stat care de mulți ani a bombardat oameni din întreaga lume… președintele unei astfel de țări nu are dreptul să facă astfel de declarații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Președinției ruse.

Dmitri Peskov a reamintit de perioada celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când Statele Unite ale Americii au bombardat Japonia în anul 1945, ceea ce a dus la moartea a circa 200.000 de persoane.

În fața unei comisii de la Bruxelles, ministrul ucrainean al Apărării a spus, prin apel video, că încurajează toți membrii Parlamentului European „să recunoască faptul că Putin este un criminal de război, așa cum s-a procedat în Statele Unite”, potrivit BBC.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 23 de război. Rusia intensifică atacurile asupra civililor! Sirenele au sunat în mai multe orașe! Ce i-a spus Putin cancelarului german despre negocieri

Acesta a mai precizat că ceea ce se întâmplă în Ucraina  „este teroare de stat”, și nu doar un simplu război.

Oleksiy Reznikov a repetat apelurile președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de a se introduce o zonă de interdicție aeriană pentru a proteja Ucraina de atacurile aeriene și bombardamente, și transmite următoarele:

„Cu cât ezitați mai mult, cu atât mai mult va fi perceput de către copiii și nepoții noștri ca o complicitate a dumneavoastră în această crimă.

Așadar, vă rog să luați această decizie, deoarece electoratul dumneavoastră va reflecta asupra acțiunilor dumneavoastră”.

Citeste si: Când se va termina războiul dintre Rusia și Ucraina: „Nu am văzut niciun efort semnificativ din partea Rusiei de a pune capăt prin diplomație”

Aceste declarații au fost făcute în condițiile în care ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat că există dovezi clare că președintele de la Kremlin este un „criminal de război”.

Pe de altă parte, specialiștii au transmis că un astfel de limbaj ar putea duce la o agravare a tensiunilor diplomatice.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce mănâncă, de fapt, soldații ruși trimiși de Putin în Ucraina. Descoperirea făcută de soldații ucraineni în bucătăria unui vehicul blindat rusesc

Elon Musk stârnește noi controverse: A publicat o hartă care arată orientarea pro-rusă a locuitorilor din sudul Ucrainei (Foto)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ce diferență de vârstă este între Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies