Ce vor vorbi Joe Biden și Xi Jinping la telefon despre războiul dintre Rusia și Ucraina

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 18 mar 2022, 10:54

Joe Biden și Xi Jinping vor vorbi despre competiția dintre China și SUA și despre războiul dintre Rusia și Ucraina

Sursa: Canva.com

Președintele SUA, Joe Biden, va discuta astăzi cu liderul chinez, Xi Jinping, despre concurența dintre țările lor, dar și despre invazia Rusiei în Ucraina, potrivit anunțului făcut de Casa Albă.

„Preşedintele Joseph R. Biden va vorbi vineri cu preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping. Conversaţia se înscrie în cadrul eforturilor de a menţine deschise canalele de comunicare între Statele Unite şi China”, a transmis Preşedinţia de la Washington, potrivit informațiilor transmise de Mediafax.

Joe Biden și Xin Jinping găsesc soluții pentru concurența China-SUA și pentru conflictul Rusia-Ucraina

„Cei doi lideri vor discuta despre gestionarea competiţiei între cele două ţări, despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi despre alte probleme care generează preocupări pentru ambele naţiuni”, a subliniat Casa Albă.

Citeste si: Primele declarații oficiale făcute de Klaus Iohannis după discuția cu Rumen Radev, președintele Bulgariei, despre fluxul de refugiați ucraineni: „Este foarte posibil ca fluxurile de refugiaţi să crească”

Luni, Jake Sullivan, consilierul preşedintelui Joseph Biden pentru Siguranţă Naţională, a purtat discuţii „substanţiale” la Roma cu Yang Jiechi, directorul Oficiului guvernamental chinez pentru Afaceri Externe, iar Washingtonul şi Beijingul au anunţat păstrarea contactelor.

Departamentul de Stat american a declarat că urmăreşte „foarte îndeaproape în ce măsură China sau oricare altă ţară furnizează o asistenţă Rusiei, fie că este vorba de o asistenţă materială, economică sau financiară”.

LIVE UPDATE Ziua 283 de război în Ucraina: Lupte sângeroase se duc în jurul Bahmut. Rachetele rușilor au continuat să cadă asupra orașului Zaporojie

Citeste si: Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit cu premierul spaniol Pedro Sanchez. Iohannis: Măsurile UE privitoare la securitatea energetică trebuie să țină cont de Moldova și Ucraina

„Consilierul pentru Siguranţă Naţională Jake Sullivan s-a întâlnit astăzi, la Roma, în Italia, cu Yang Jiechi, membru al Biroului Politic al Partidului Comunist chinez şi directorul Oficiului Comisiei pentru Afaceri Externe. Întâlnirea este o continuare a reuniunii în format virtual din 15 noiembrie 2021 a preşedinţilor Joseph Biden şi Xi Jinping. Jake Sullivan a evocat o serie de probleme în relaţiile SUA-China şi au fost discuţii substanţiale pe tema războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

De asemenea, cei doi oficiali au evidenţiat importanţa menţinerii deschise a liniilor de comunicare între Statele Unite şi China”, a transmis, luni, Casa Albă.

Cu toate astea, după întâlnirea din capitala Italiei, un oficial de rang înalt de la Washington a susținut că este  „profund îngrijorătoare”  aparența Chinei de aliniere la poziţia Rusiei în conflictul din Ucraina. „Discuţiile de la Roma au fost intense şi directe”, a spus oficialul american, sub anonimat.

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies