Vladimir Putin se teme că ar putea fi otrăvit! Ce măsuri de siguranță a luat liderul de la Kremlin

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 18 dec 2022, 01:55

Vladimir Putin se teme că ar putea fi otrăvit! Ce măsuri de siguranță a luat liderul de la Kremlin

Sursa: Twitter

Vladimir Putin a devenit sceptic în ultima vreme și se teme că o persoană din cercul său de apropiați îl va otrăvi, potrivit informațiilor obținute de jurnalistul american Craig Copetas de la surse din serviciile de spionaj.

Liderul de la Kremlin se teme că ar putea fi otrăvit în orice moment de o persoană din cercul său de apropiați, astfel a luat o serie de măsuri drastice.

Vladimir Putin se teme că ar putea fi otrăvit! Ce măsuri de siguranță a luat liderul de la Kremlin

Jurnalistul american a publicat un articol în The Daily Beast în care spune că Putin are oameni care îi gustă din mâncare înainte de a o consuma, iar luna trecută și-a înlocuit întregul personal de la Kremlin, adică 1.000 de oameni: ”Spălătorese, secretare, bucătari- o întreagă garnitură nouă de oameni.

Evaluarea comunității de informații este că Putin este speriat”,
susține Copetas. Se pare că președintele rus este speriat de ideea că ar putea fi otrăvit.

Unul dintre generalii care erau considerați apropiați ai liderului rus a fost arestat și este interogat de FSB. Se pare că Putin nu pare să aibă deplină încredere nici în FSB, mai ales după ce s-a dovedit că operațiunea din Ucraina nu merge conform planului stabilit, potrivit surselor.

Doi șefi ai FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, au fost plasați în arest la domiciliu, a anunțat un jurnalist rus de investigații, specializat în anchete despre serviciile secrete și de spionaj ale Federației Ruse.

Potrivit altor surse, armata ar da vina pe serviciile secrete de spionaj pentru că, în momentul în care a fost planificată invazia în Ucraina, nu au avut informații corecte despre rezistența pe care ar putea s-o întâmpine în teren din partea ucrainenilor.

 

Citeste si: Care sunt șansele ca Vladimir Putin să amenințe Occidentul cu arme nucleare dacă mai oferă ajutor Ucrainei: „Rusia probabil că se va baza din ce în ce mai mult pe descurajarea sa nucleară”

Otrăvirea, metoda preferată a serviciilor ruse

De-a lungul timpului, mai mulți oponenți a lui Putin au fost otrăviți. Jurnalistul Craig Copetas reamintește că aceasta este metoda preferată de asasinare a serviciilor secrete din rândul cărora provine și liderul de la Kremlin.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Cazurile de asasinare prin otrăvire au ajuns în atenția publică de-a lungul anilor. În 2006, fostul agent Aleksandr Litvinenko, devenit disident, a murit, la Londra, otrăvit cu poloniu, un element radioactiv. Fostul spion rus Serghei Skripal, aflat în Marea Britanie, abia a scăpat cu viață după otrăvirea cu neurotoxina noviciok, în 2018. În 2020, Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a supraviețuit unui atac cu noviciok atribuit serviciilor ruse. 

Citeste si: Ce se întâmplă în Gara de Nord în momentul când ajung trenurile cu refugiați! Marturii exclusive ale celor care fug din calea războiului din Ucraina

 

 

LIVE UPDATE Ziua 319 de război în Ucraina. O persoană a fost ucisă în urma atacului asupra unei centrale din regiunea Donețk

 

 

 

 

Taguri:

Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies