Acte necesare stimulent pentru nou-născuți 2022. Cum poți obține ajutorul financiar pentru creșterea copilului

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 iul 2023, 00:20

Stimulentul pentru nou-născuți 2022 este în valoare de 2.500 de lei

Sursa: pexels

Stimulentul financiar pentru nou-născuți este reprezentat de o sumă de bani pe care părinții o primesc pentru fiecare copil adus pe lume în anul respectiv.

Pentru a beneficia de stimulentul pentru nou-născuți, părinții trebuie să îndeplinească diferite condiții și să așeze în dosar toate actele necesare pentru primirea sumei de bani.

Citeste si: Indemnizație de 2.500 de lei pentru români. Cine va beneficia de acești bani din partea statului

Acte necesare pentru obținerea stimulentului pentru nou-născuți 2022

Părinții trebuie să își pregătească cu mare atenție dosarul pentru primirea stimulentului pentru nou-născuți în valoare de 2.500 de lei, deoarece lipsa unui singur document poate aduce pierderea șansei ca părinții să primească suma respectivă.

Stimulentul financiar se acordă  o singură dată, pentru fiecare nou-născut, pe bază de cerere, iar dosarul trebuie depus în maxim o lună de la nașterea copilului.

Documentele ce trebuie să fie prezente în dosar pentru primirea stimulentului pentru nou-născuți sunt enumerate pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.Documentele

de care proaspeții părinți au nevoie sunt:

-cerere tipizată,

-declarația de consimțământ, ce trebuie să fie completată de părintele în contul căruia nu se virează stimulentul sau nu încasează stimulentul în numerar,

-biletul de ieșire din spital al nou-născutului sau copia certificatului medical constatator al nașterii emis de către unitatea sanitară,

-actele de identitate ale părinților, în original sau copie, în funcție de modul în care dosarul este depus,

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

-certificatul de naștere al copilului, în cazul în care dosarul este depus online, acesta va fi scanat, iar în cazul în care dosarul este depus fizic, atunci certificatul de naștere al copilului trebuie să fie în original, iar în cazul în care certificatul de naștere nu este încă eliberat, acesta se poate înlocui cu numărul de înregistrare care conține CNP-ul copilului eliberat de Biroul de înregistrare nașteri de la Oficiul de Stare Civilă,

-certificatul fiscal emis de Direcția de Taxe și Impozite Locale de sector pentru părintele ce va primi stimulentul financiar, din care reiese că solicitantul nu are datorii către bugetul local,

-extras de cont pentru primirea stimulentului financiar pentru nou-născuți în valoare de 2.500 de lei.

Citeste si: Vouchere Sociale 2022: Când intră pe card banii pentru tranșa a treia

Condiții de primire a stimulentului

Cei care pot beneficia de stimulentul pentru nou născuți, de 2.500 de lei, sunt doar părinții copiilor nou-născuți, în cazul în care se naște mai mult de unul sau părinții copilului nou-născut, în cazul în care s-a născut doar unul, au domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului București de cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii.

Nașterea este necesar să fie înregistrată într-o maternitate din cadrul unităților sanitare cu paturi de la nivelul municipiului București. Nu în ultimul rând, părinții trebuie să nu aibă datorii față de bugetul local pentru a primi stimulentul.

Stimulentul financiar pentru nou născuți va avea ca termen maxim de primire a banilor până la 6 luni de la depunerea dosarului de către părinte.

Citeste si: Ajutor înmormântare 2022. Ce valoare are după majorare și care sunt actele necesare pentru obținerea ajutorului de deces

Sursa: dgas.ro

 


Patrick a decis să o cheme pe Teodora în camera roșie, spre surprinderea Alexandrei. Teodora a pornit încrezătoare spre cameră și deloc uimită de alegerea lui Patrick.