Doliu în lumea muzicii! A murit Franco Gatti, membrul trupei Ricchi e Poveri, la 80 de ani

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 21 iul 2023, 00:00

Doliu în lumea muzicii! A murit Franco Gatti, membrul trupei Ricchi e Poveri, la 80 de ani

Sursa: Twitter Shel Shapiro

O veste tristă vine astăzi din Italia, familia lui Franco Gatti a anunțat moartea cântărețului la vârsta de 80 de ani. Franco a fost membru al trupei Ricchi e Poveri.

Grupul a reprezentat Italia la Eurovision în 1978 cu piesa „Questo amore (n.r.:

Această iubire)”, terminând pe locul 12 cu 53 de puncte la Paris.

A murit Franco Gatti, membrul trupei Ricchi e Poveri, la 80 de ani

Potrivit publicației italiene Il Messaggero, surse apropiate familiei au declarat că starea de sănătate a lui Franco Gatti s-a agravat în ultimele săptămâni. Înmormântarea sa va avea loc joi, la Genova.

Citeste si: Ce promisiune i-a făcut soția lui Nosfe, la doar o zi după ce l-a condus pe ultimul drum. Mădălina este răpusă de durere: „Tu ai fost soarele și luna”

Membrii trupei de succes Ricchi e Poveri au fost atât de mari și de cunoscuți încât mulți italieni îndurerați au reacționat cu tristețe la vestea morții artistului, inclusiv noul prim-ministru al Italiei, Giorgia Meloni.

Într-un mesaj pe Twitter, ea și-a transmis sincerele regrete pentru regretatul membru al trupei.

Citește și: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”

„S-a dus o bucată din istoria muzicii italiene, un om care a înfruntat cu mare demnitate provocările dureroase ale vieții. La revedere, Franco”.

Franco Gatti nu și-a revenit niciodată după moartea fiului său, în 2013

Franco nu și-a revenit niciodată cu adevărat după moartea fiului său în 2013. El a fost găsit fără viață chiar înainte ca Ricchi e Poveri să urce pe scena de la Sanremo, după ce consumase o cantitate letală de alcool și droguri. Într-un interviu ulterior, Franco Gatti a declarat:

„Colegii și prietenii mei continuă să lucreze.

Eu m-am oprit pentru c ă nu mai urcam pe scenă cu bucurie”.

LIVE UPDATE Ziua 568 de război în Ucraina: Un copil a murit în urma atacului masiv lansat de ruși în noaptea de miercuri spre joi. Posibilitatea cooperării militare între Moscova și Phenian provoacă îngrijorare

Citeste si: Șatra B.E.N.Z lansează un album în memoria lui Nosfe. Toate încasările vor merge către soția și fiica artistului: ”Va schimba la infinit lumea cu muzica lui”

Ultima sa reprezentație pe scenă a fost în luna februarie a anului 2020. Ricchi e Poveri s-au reunit pentru cea de-a 70-a ediție a Festivalului Sanremo și au cântat numeroase hituri de-ale lor, inclusiv „Sarà perché ti amo”.

Grupul a fost format în 1968 și a concurat la Sanremo de mai multe ori. În plus, au terminat pe locul al doilea în 1970 și 1971, iar în 1985 au câștigat Festivalul cu „Se m'innamoro”.

 


Surpriză de proporții! O nouă concurentă a intrat în Casa iubirii! Julia a mărturisit că a venit pentru că a pus deja ochii pe doi băieți pe care își dorește să ii cunoască mai bine! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!