Când are loc concursul Eurovision în 2022

,

Orașul italian Torino a câștigat competiția pentru a deveni orașul gazdă al 66-lea concurs Eurovision

[Sursa foto: Instagram]

În urma ediției Eurovision cu numărul 65, Italia a fost marea țară învingătoare. Vezi unde și când va avea loc competiția în 2022.


In articol:

A 65-a ediție a Eurovisionului a avut loc la Rotterdam, Olanda, în urma victoriei țării a concursului din 2019 cu piesa „Arcade”, interpretată de artistul Duncan Laurence. Deși Olanda trebuia să găzduiască concursul din 2020, acesta a fost anulat din cauza pandemiei COVID-19.

Când are loc Eurovision in 2022

Marea câștigătoare a Eurovision în 2021 a fost Italia cu piesa ,,ZITTI E BUNI'' interpretată de trupa de muzică rock Maneskin. Franța și Elveția s-au clasat pe locul al doilea și al treilea.

Este a treia oară când Italia câștigă Eurovision, ultima dată fiind acum 31 de ani în cadrul ediției Eurovision din 1990 cu piesa „Insieme: 1992”. Italia a fost favorita caselor de pariuri pentru a câștiga Eurovision 2021. Utilizatorii Eurovisionworld au prezis Italia drept câștigătoare în sondajul Eurovision.

În urma cu câteva zile, a fost aleasă și locația în cadrul căreia se va organiza ediția Eurovision din 2022. Orașul italian Torino a câștigat competiția pentru a deveni orașul gazdă al 66-lea concurs Eurovision, după ce a triumfat în fața altor 16 orașe concurente.

Orașul italian Torino a câștigat competiția pentru a deveni orașul gazdă al 66-lea concurs Eurovision

[Sursa foto: Instagram]

Unde are loc Eurovison 2022

Locația este sala PalaOlimpico si are un numar de 13.300 de locuri, fiind o arenă interioară multifuncțională care servește drept loc de desfășurare pentru evenimente, inclusiv concerte, expoziții, târguri comerciale și conferințe. A găzduit anterior evenimentele de hochei pe gheață de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006.

Marea finală Eurovisionva avea loc la PalaOlimpico sâmbătă, 14 mai, cu semifinale în 10 și 12 mai.

Citeste si: Tragedie la Eurovision 2019! A murit in ziua primei semifinale de la Tel Aviv

Concursul Eurovision Song Contest este un concurs internațional de muzică organizat anual de Uniunea Europeană a Radiofuziunii, cu participanți care reprezintă în primul rând țări europene. Fiecare țară participantă trimite o melodie originală pentru a fi interpretată, iar țările concurente exprimând apoi voturi pentru melodiile celorlalte țări pentru a determina câștigătorul.

Bazat pe Festivalul de muzică Sanremo desfășurat în Italia din 1951, Eurovision se desfășoară anual, cu excepția anului 2020, din 1956, făcându-l cea mai lungă competiție internațională de muzică televizată anuală și unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Înființarea concursului Eurovision Song Contest a rezultat din dorința de a promova cooperarea dintre țările europene în anii care au urmat celui de-al doilea război mondial prin transmisiuni transfrontaliere de televiziune, care au dat naștere la fondarea Uniunii Europene a Radiodifuziunii (EBU) în 1950.

Citeste si: Mai are sau nu loc selecția națională pentru Eurovision 2021

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Eurovision 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus

Avertisment sumbru lansat de Anca Dragu: 'România ar putea atrage sancţiuni economice de la SUA, ca să nu mai vorbim de Visa Waver'

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Mihai Trăistariu, primele reactii acide dupa ce Roxen a ratat calificarea in finala Eurovision! "Nu e de mirare ca Roxen nu s-a calificat in finala"

Sambata aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, pe urmele tradiției, în Munții Stânișoarei!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies