Vouchere Sociale 2022: Când intră pe card banii pentru tranșa a treia

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 20 oct 2022, 12:31

Tranșa a treia vouchere sociale 2022. Când intră banii pe card

Sursa: Shutterstock

Vouchere Sociale 2022. Când se virează tranșa a treia de 250 de lei pentru alimente! Ministrul Marcel Boloș a anunțat data la care cardurile vor fi alimentate din nou cu bani.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat miercuri când urmează să fie alimentate cardurile aferente voucherelor sociale 2022.

Potrivit ministrului Boloș, plata tranșei a treia se va efectua în ultima săptămână din luna octombrie. „Avem banii necesari, nu există probleme şi vom alimenta cardurile pentru tranşa a treia”, a declarat acesta. 

Citeste si: Ajutor de la stat în valoare de 4000 de lei pentru românii cu o situație materială precară. Condiții de acordare

Vouchere sociale 2022. Când intră banii pentru tranșa a treia  

Banii pentru tranșa a treia urmează să intre pe cardurile aferente voucherelor sociale 2022 în ultima săptămână din luna octombrie. Anunțul a fost făcut miercuri de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene care a declarat că banii necesari există, iar cardurile pentru tranșa a treia vor fi alimentate cu suma de 250 de lei. 

„Următoarea tranşă are loc, plata, în ultima săptămână din luna octombrie, avem banii necesari, nu există probleme şi vom alimenta cardurile pentru tranşa a treia", a declarat Marcel Boloş la Parlament, unde a fost audiat de Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, relatează Agerpres. 

Voucherele sociale în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023, potrivit unui comunicat al Ministerului Investiției și Proiectelor Europene.  

Ministrul Marcel Boloș a dat asigurări că beneficiarii care nu au primit încă banii aferenți tranșei a doua urmează să intre în posesia lor retroactiv. 

„Pot să existe astfel de situaţii în care fie nu a fost trecut pe borderoul de predare-primire între poştă şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, fie nu figurează pe lista de beneficiari, fie a depăşit limita de venit pe care o are beneficiarul şi mai realizează un venit care este înregistrat la ANAF.

Avem situaţiile acestea care tot timpul sunt puse în discuţie, în spaţiul public, în telefoanele pe care le primim la minister. Eu cred că caz cu caz se pot rezolva. Pot să-i asigur pe toţi că, dacă cineva nu a fost cuprins pe lista de beneficiari sau s-a întâmplat această inadvertenţă cu Poşta Română, pot să îi asigur că, dacă au dreptul la aceste vouchere sociale, vor primi retroactiv banii,  a mai declarat ministrul Marcel Boloș. 

Beneficiari vouchere sociale 2022. Cine primește 250 de lei pe card

- Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

- Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

- Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

- Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

- Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

- Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare. 

Vouchere Sociale 2022: Când intră pe card banii pentru tranșa a treia

Cardurile aferente voucherelor sociale pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Sursă: agerpres.ro; adevărul.ro

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies