Statul în casă afectează imunitatea copiilor? Medicul Mihai Craiu a explicat în ce condiții apare deficitul de vitamina D

,

Pandemia ce coronavirus îi determină pe oameni să petreacă mult timp în casă, iar părinții s-au întrebat dacă nu cumva acest lucru poate influența imunitatea copiilor.

Vitamina D, cunoscută și sub denumirea de vitamina soarelui, joacă un rol important în buna funcționare a organismului.

Citeste si: Berea şi băuturile răcoritoare, în pericol să își piardă acidul din cauza pandemiei de coronavirus. Care este legătura?

Cum în această perioadă nu ne mai putem expune la soare și astfel vitamina D nu mai ajunge în mod natural în organism, au apărut nelămuriri cu privire la modul în care acest lucru poate influența în mod negativ în special sănătatea copiilor.

Statul în casă afectează imunitatea copiilor? Medicul Mihai Craiu a explicat în ce condiții apare deficitul de vitamina D

Chiar dacă părinții se tem că această perioadă de izolare i-ar putea afecta pe cei mici, medicul Mihai Craiu dă asigurări că, în prezent, nu există motive de îngrijorare. 

Citeste si: Anuntul autoritatilor despre intrarea Romaniei in scenariul 5 si a inchiderii Bucurestiului

Specialistul a precizat că deficitul de vitamina D apare doar atunci când timpul petrecut în casă este unul îndelungat, iar dieta este una necorespunzătoare. 

"Aceste câteva săptămâni, cu siguranță nu au schimbat nimic major în starea imunității copiilor. Deficit de vitamina D poate apărea numai după ce este o perioadă foarte lungă de stat în casă fără expunere de niciun fel la soare și în cazul unor diete foarte carențate.

Cadrul legal nu exclude câteva minute de ieșit din casă în jurul locuinței. Cred că nu există acest risc ca cei mici sa fi dezvoltat deficit de vitamina D.", a spus medicul Mihai Craiu, într-o intervenție la digi24.

Citeste si: Coronavirus România: Încă nouă persoane au murit. Bilanţul a ajuns la 507

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce spune epidemiologul Geza Molnar despre epidemia coronavirus in Romania: "Numarul cazurilor este in scadere"

Marcel Ciolacu susține creșterea alocațiilor pentru copii: E normal ca alocatiile să se mărească

Ce spune epidemiologul Geza Molnar despre epidemia coronavirus in Romania: "Numarul cazurilor este in scadere"

Purtarea mastilor de protectie, obligatorie si in Timisoara. Judetele unde masca este obligatorie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies