Iesim din case de 1 mai? Anuntul facut de Raed Arafat!

Author: O.P.
Actualizat: 22 apr 2020, 09:34

Specialiștii care gestionează pandemia de coronavirus din România consideră că este mult prea devreme pentru o relaxare a măsurilor de restricție.

Primele posibile măsuri de ieșire din izolare s-ar putea aplica, gradual, abia de luna viitoare.

Primele scenarii privind relaxarea unor reguli se vor putea lua în calcul abia după ce vor fi împlinite mai multe condiții: numărul de persoane infectate va scădea semnificativ, timp de mai multe zile consecutiv, transmiterea comunitară să se transforme în răspândire împrăștiată, fără apariția altor focare, iar unitățile medicale să se afle în achilibru în raport cu numărul de pacienți infectați, astfel încât să poată gestiona o eventuală creștere bruscă a cazurilor.

Anuntul facut de Raed Arafat!

Citeste si: Când ar putea ajunge în România medicamentul folosit în SUA pentu tratarea coronavirusului? Ministrul Sănătății a făcut anunțul

″Încă este devreme de vorbit de măsuri de relaxare și să spunem că, de mâine, s-a terminat Paștele, gata, relaxăm situația. Dacă noi mergem mai departe și am zis că după 1 mai, deci în cursul lunii mai poate că vor fi cândva primele măsuri și nu înseamnă în 2 mai, poate prin 10, în 11, prin 15.

Nu știu ce să vă zic, poate înainte, după, depinde cum evoluează situația."

Citeste si: Nelu Tataru: "Am plecat la luptă cu ceva necunoscut, ceva care se regăseşte prima dată în patologia umană, cu ceva care nu are un tratament, nu are un vaccin."

Citeste si: Nelu Tataru: "Am plecat la luptă cu ceva necunoscut, ceva care se regăseşte prima dată în patologia umană, cu ceva care nu are un tratament, nu are un vaccin."

"Nimănui nu-i convine să continue măsurile dacă nu sunt ele necesare. Deci, dacă noi continuăm măsurile înseamnă că ele sunt necesare. În momentul în care considerăm că o anumită măsură nu mai este necesară, în mod clar că în cel mai scurt timp măsura este eliminată.”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Romania, zguduită în această dimineață! Cutremur de 5,3 în zona Vrancea

Astfel, românii nu ar trebui să se aștepte prea curând la o relaxare a măsurilor, decât în cazul în care vor fi îndeplinite condițiile de mai sus.

Citeste si: Purtarea mastilor de protectie, obligatorie si in Timisoara. Judetele unde masca este obligatorie

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis discută cu membri ai Guvernului măsurile luate pentru gestionarea epidemiei de coronavirus

 

Taguri:

Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies