Când ar putea ajunge în România medicamentul folosit în SUA pentu tratarea coronavirusului? Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Author: B.H.

Un medicament care în SUA s-a dovedit eficient în lupta împotriva coronavirusului ar putea ajunge și în România. Când se va întâmpla acest lucru?

Deși încă nu există o schemă clară de tratament împotriva COVID-19 și nici un vaccin care să oprească răspândirea virusului, autoritățile din SUA au observat că există un medicament la care pacienții cu COVID-19 răspund foarte bine.

Citeste si: Purtarea mastilor de protectie, obligatorie si in Timisoara. Judetele unde masca este obligatorie

Un studiu realizat în SUA a arătat că medicamentul Remdesivir a dus la tratarea a 125 de cazuri și doar două persoane și-au pierdut viața în urma administrării acestuia, lucru care oferă speranțe cu privre la eficiența acestui tratament.

Când ar putea ajunge în România medicamentul folosit în SUA pentu tratarea coronavirusului? Ministrul Sănătății a făcut anunțul

În cazul în care medicamentul va fi omologat în SUA, acesta ar putea ajunge rapid și în spațiul european, inclusiv în România.

Citeste si: Orban il acuza de "lipsa de responsabilitate" pe doctorul Streinu Cercel: "Informatiile au generat extrem de multa teama si suferinta in randul parintilor si bunicilor nostri"

"Am văzut şi noi studiul din SUA. Sunt 125 de cazuri şi doar două decese. Urmărim să fie acreditat în Statele Unite, apoi să intre în comunitatea europeană şi îl putem prelua şi noi.", a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit libertatea.ro.

Despre același medicament a vorbit și Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, acesta precizând că medicamentul a fost folosit în trecut pentru infecția cu virusul Ebola, însă atunci nu s-a dovedit a fi eficient.  

Următoarea subvariantă majoră COVID! Afla cat de periculos e

"El nu prea s-a dovedit eficace în infecţia cu virusul Ebola, însă se pare că e foarte eficace în infecţia cu noul coronavirus.", a spus Alexandru Rafila.

Citeste si: Emoționant! Ce cadou a primit arhiepiscopul Pimen când a împlinit 90 de ani

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies