Când ar putea ajunge în România medicamentul folosit în SUA pentu tratarea coronavirusului? Ministrul Sănătății a făcut anunțul

,

Un medicament care în SUA s-a dovedit eficient în lupta împotriva coronavirusului ar putea ajunge și în România. Când se va întâmpla acest lucru?


In articol:

Deși încă nu există o schemă clară de tratament împotriva COVID-19 și nici un vaccin care să oprească răspândirea virusului, autoritățile din SUA au observat că există un medicament la care pacienții cu COVID-19 răspund foarte bine.

Citeste si: Purtarea mastilor de protectie, obligatorie si in Timisoara. Judetele unde masca este obligatorie

Un studiu realizat în SUA a arătat că medicamentul Remdesivir a dus la tratarea a 125 de cazuri și doar două persoane și-au pierdut viața în urma administrării acestuia, lucru care oferă speranțe cu privre la eficiența acestui tratament.

Când ar putea ajunge în România medicamentul folosit în SUA pentu tratarea coronavirusului? Ministrul Sănătății a făcut anunțul

În cazul în care medicamentul va fi omologat în SUA, acesta ar putea ajunge rapid și în spațiul european, inclusiv în România.

Citeste si: Orban il acuza de "lipsa de responsabilitate" pe doctorul Streinu Cercel: "Informatiile au generat extrem de multa teama si suferinta in randul parintilor si bunicilor nostri"

"Am văzut şi noi studiul din SUA. Sunt 125 de cazuri şi doar două decese. Urmărim să fie acreditat în Statele Unite, apoi să intre în comunitatea europeană şi îl putem prelua şi noi.", a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit libertatea.ro.

Despre același medicament a vorbit și Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, acesta precizând că medicamentul a fost folosit în trecut pentru infecția cu virusul Ebola, însă atunci nu s-a dovedit a fi eficient.  

"El nu prea s-a dovedit eficace în infecţia cu virusul Ebola, însă se pare că e foarte eficace în infecţia cu noul coronavirus.", a spus Alexandru Rafila.

Citeste si: Emoționant! Ce cadou a primit arhiepiscopul Pimen când a împlinit 90 de ani

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Nelu Tataru: "Am plecat la luptă cu ceva necunoscut, ceva care se regăseşte prima dată în patologia umană, cu ceva care nu are un tratament, nu are un vaccin."

Putin nu se joacă și are alte priorități: armata Rusiei, vaccinată împotriva Covid-19

Victor Ciutacu, obligat să plece de la RTV: „N-am de gând să fac aici reality show cu viața”. Detalii de ultimă oră

Anuntul facut de Alexandru Rafila. Ce se intampla in Romania dupa data de 15 mai

Iohannis, atac dur la planul lui Adrian Streinu-Cercel: "Masuri aberante, totalitare, inumane"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies