Ce spune epidemiologul Geza Molnar despre epidemia coronavirus in Romania: "Numarul cazurilor este in scadere"

Author: L.S.
Actualizat: 26 ian 2021, 00:15

Epidemiologul Geza Molnar spune că, în acest moment, epidemia de coronavirus în România a intrat într-o fază de platou.

Numărul cazurilor este în scădere cu 10% faţă de săptămâna precedentă, îndreptându-se spre o încheiere a ciclului, susţine specialistul.

Această epidemie, până acum în România, este în platou, evoluează ca dinţii de fierăstrău. La evaluare, faţă de ultima săptămână, este într-o scădere de 10%. Deci se termină", a declarat Geza Molnar pentru ziuanews.ro. Epidemiologul nu a exclus ca numărul de cazuri să mai crească.

Fiecare viroză respiratorie are un ciclu, până ajunge la un grad de saturaţie, delimitabil ca număr de populaţie, după aceea migrează şi se reîntoarce. Un ciclu epidemic pe un teritoriu durează între şase-opt săptămâni, apoi trece", a mai spus Geza Molnar.

Epidemiologul susţine că noul coronavirus se va întoarce în sezonul următor „ dar nu va mai avea aceeaşi putere şi nici nu se va transmite aşa de uşor". COVID-19 va continua să existe în următorii ani, la fel ca virusul gripal.

Referitor la ieşirea din carantină, dr. Molnar crede că între 5 şi 10 mai va fi ridicată carantina. „ În 5-10 mai ar trebui ridicată carantina, fără discuţie. Dar trebuie să fim atenţi la focarele familiale sau din diferite zone din ţară, pentru că astfel focare vor exista. Astea vor fi o mare problemă", a spus Geza Molnar.

Următoarea subvariantă majoră COVID! Afla cat de periculos e

Citeste si: Nelu Tataru: "Am plecat la luptă cu ceva necunoscut, ceva care se regăseşte prima dată în patologia umană, cu ceva care nu are un tratament, nu are un vaccin."

Citeste si: Orban il acuza de "lipsa de responsabilitate" pe doctorul Streinu Cercel: "Informatiile au generat extrem de multa teama si suferinta in randul parintilor si bunicilor nostri"

Citeste si: Iohannis, atac dur la planul lui Adrian Streinu-Cercel: "Masuri aberante, totalitare, inumane"

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies