Statele Unite ale Americii sunt amenințate de Rusia cu un „conflict militar direct între puteri nucleare”

,
rusia-statele-unite-ale-americii-război-nuclear-conflict

Statele Unite ale Americii sunt amenințate de Rusia cu un „conflict militar direct între puteri nucleare”

[Sursa foto: Istock]

Statele Unite ale Americii și țările care au decis să fie de partea Ucrainei au foat luate în vizor de către Rusia care susține că momentul începerii unui conflict între acestea este aproape. Mai mult decât atât, Moscova a adus în discuție și armele nucleare, ceea ce dă naștere și mai multor îngrijorări.


In articol:

Statele Unite ale Americii și nu numai au fost amenințate de Rusia în ceea ce privește începerea unui „conflict militar”. Mai mult decât atât, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, a punctat faptul că atât Moscova, cât și SUA au arme nucleare.

Rusia învinovățește Statele Unite ale Americii pentru războiul din Ucraina

Statele Unite ale Americii sunt acuzate că sunt responsabile petru conflictul de la graniță, „provocând o agravare a crizei ucrainene şi declanşând o confruntare hibridă feroce cu Rusia, Washingtonul şi aliaţii săi balansează periculos pe marginea unei confruntări militare deschise cu ţara noastră, iar asta înseamnă un conflict militar direct între puteri nucleare”.

Declarația îi aparține Mariei Zaharova, referindu-se la armele pe care Ucraina le-a primit de când războiul a început, conform Agerpres, relatează romaniatv.net.

Mai mult decât atât, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Rusia nu a exclus posibilitatea începerii unui război nuclear: „evident, un astfel de conflict prezintă riscul unei escaladări nucleare”.

rusia-statele-unite-ale-americii-război-nuclear-conflict

Statele Unite ale Americii sunt amenințate de Rusia cu un „conflict militar direct între puteri nucleare”

[Sursa foto: Istock]

„Cu toate acestea, partidul de guvernământ japonez preferă să nu observe o astfel de politică destabilizatoare a patronului său american.

Sunt absolut inacceptabile tentativele de a distorsiona, în scopuri propagandistice, logica descurajării pe care se bazează comentariile oficiale ale Rusiei asupra problemelor nucleare”, a mai spus aceasta.

Citeste si: Gândurile rele ale oamenilor au ajuns-o pe refugiata din Ucraina, pentru care un bărbat și-a lăsat soția și copiii. Tânăra a rămas parțial oarbă

În continuare, Maria Zaharova a declarat că este inacceptabil ca Rusia să pară că amenință „cu arme nucleare”. „În prezent, principalele riscuri nucleare sunt generate tocmai de patronul Japoniei, SUA, sub a cărui « umbrelă nucleară » reprezentanţii Tokyo îşi fac comentariile provocatoare”, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Regiunea Donețk are propria „ambasadă” la Moscova

AFP informează că regiunea secesionistă Donețk are propia „ambasadă” la Moscova și, conform Nataliei Nikanorova, ministrul de Externe al Donețk, tensiunile din zonă au luat o amploare și mai mare în ultima perioadă.

Mai mult decâ atât, aceasta susține că, pentru moment, nu se vorbește despre unirea cu Rusia a republicii Donețk, dar că acest lucru urmează să fie adus în discuție la un moment dat. Mai exact, în urma unui referendum care se va face, poporul va putea să își exprime dorința.

Citeste si: Președintele din Sri Lanka îi cere ajutorul lui Putin după ce țara a intrat în criză economică

În luna februarie, cu doar câteva zile înainte ca războiul să izbucnească, Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor separatiste Lugansk și Donețk din partea de est a Donbas-ului. În momentul de față, armata din Rusia are ca principală țintă cucerirea acestei zone care reprezintă un punct cheie în ceea ce privește o posibilă victorie în Ucraina.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Suedia și Finlanda au semnat protocolul de aderare la NATO. Jens Stoltenberg: "Vor aduce contribuții puternice și importante"

Operatorii de gaze din România și alte trei țări din regiune se unesc: plan comun pentru a traversa criza

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Rusia, zguduită de numărul mare al morților misterioase. Cum au fost descoperiți, în urmă cu puțin timp, un important om de afaceri și soția sa

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies