Președintele din Sri Lanka îi cere ajutorul lui Putin după ce țara a intrat în criză economică

,

Sri Lanka, rămasă fără bani, îi cere ajutor lui Vladimir Putin să importe combustibil.


In articol:

Președintele din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, a declarat miercuri că i-a cerut ajutor președintelui rus Vladimir Putin să importe combustibil, în condițiile în care țara sa se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele șapte decenii, relatează  Reuters.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 133 de război în Ucraina. Rușii continuă luptele pentru a cuceri regiunea Donețk. Primii militari ucraineni au ajuns în Marea Britanie pentru a fi instruiți

Președintele din Sri Lanka îi cere ajutorul lui Putin după ce țara a intrat în criză economică

Sri Lanka, rămasă fără bani din cauza gestiunii economice defectuoase și a impactului crizei COVID-19, a avut dificultăți chiar și la importul de articolele esențiale, ceea ce a dus la o lipsă gravă de medicamente, alimente și combustibil.

„Am avut o conversație foarte productivă cu președintele Rusiei, Vladimir Putin”, a spus președintele Gotabaya Rajapaksa într-un tweet, adăugând că a cerut sprijin de la Rusia pentru a importa combustibil.

Mai mult, din cauză că stocurile de benzină și motorină aproape s-au epuizate, Sri Lanka a extins închiderea școlilor la nivel național și a cerut angajaților publici să lucreze de acasă.

Sri Lanka a cumpărat deja petrol de la Rusia pentru a trece peste criză, iar guvernul a indicat că este dispus să mai facă achiziții.

„Am convenit în unanimitate că întărirea relațiilor bilaterale în sectoare precum turismul, comerțul și cultura este esențială pentru consolidarea prieteniei pe care o împărtășesc cele două națiuni”, a spus Rajapaksa.

Citeste si: Volodimir Zelenski, anunț de ulimă oră despre România: „S-a făcut un pas important în apropierea noastră de Uniunea Europeană”

Premierul singalez Ranil Wickremesinghe a spus că țara este „în faliment” și că negocierile cu Fondul Monetar Internațional pentru a relansa economia „ prăbușită ” a țării sunt „ dificile ”.

„Participăm la negocieri ca o țară în faliment.

Prin urmare, trebuie să ne confruntăm cu o situație mai dificilă și mai complicată decât negocierile anterioare. Din cauza stării de faliment în care se află țara noastră, trebuie să prezentăm separat FMI un plan privind sustenabilitatea datoriilor. Doar când vor fi mulțumiți de acel plan putem ajunge la un acord. Acesta nu este un proces simplu”, a declarat Wickremesinghe în parlament.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce s-ar întâmpla în Europa dacă resturi de la centrala Zaporojie ar fi aruncate în aer. Țările care ar avea cel mai mult de suferit

Rusia confirmă cea mai importantă demitere a unui oficial militar de la începutul războiului: cine este noul comandat al Flotei din Marea Neagră

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

În ce condiții ar putea Rusia să folosească armele nucleare: „Răspuns de autoapărare față de un atac”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies