Starea de alertă se prelungeşte! Care sunt interdicţiile pentru următoarele 30 de zile

Author: Denisa Avram
Actualizat: 20 iul 2022, 08:45
Starea de alerta se prelungeste pentru inca 30 de zile

Autorităţile au decis să continue impunerea stării de alertă şi, implicit, a măsurilor de siguranţă recomandate împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat luni, 11 ianuarie, Hotărârea numărul 3, care implică prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile în România.

Astfel, restricțiile rămân în vigoare pentru încă o lună începând de miercuri, 13 ianuarie. Interdicțiile de a organiza petreceri sau de a circula pe timpul nopții, rămân valabile. 

Ce restricţii impun autorităţile

Autorităţile din România au decis că este în continuare necesară impunerea de restricţii dure pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Printre măsurile de siguranţă menţionate în Hotărâre se numără:

  • Se consideră necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun.
  • Se propune menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepții motivate.
  • Textul integral al Hotărârii de Guvern este disponibil  aici.

Citeste si: Noi restricţii pentru români! Cine este vizat de această regulă

Bilanţul actual al pandemiei în România

În România au fost confirmate, până acum, 673.271 de infectări cu coronavirus. În total, au murit 16.725 de persoane infectate cu COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat bilanțul COVID-19 pentru ziua de marți, 12 ianuarie 2021. Potrivit noilor date, până în prezent, 676.968

de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, iar dintre acestea, 605.045 s-au vindecat.

De ieri și până astăzi, alte 3.697 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind efectuate 23.667 de teste.

Citeste si: Decizie de ultimă ora! Autorităţile au impus noi măsuri la graniţa României, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19

Ce este Kraken, noua variantă de COVID-19 confirmată în România. Iată cât de periculoasă este şi care sunt simptomele

În spitalele de profil din România se află internate 8.783 de persoane, iar în secțiile de terapie intensivă (ATI) sunt 1.073 de bolnavi.

Numărul deceselor a ajuns la 16.881 în România, în ultimele 24 de ore fiind raportate 156 de decese.

Citeste si: Coronavirus în România, 12 ianuarie 2021. Numărul deceselor a explodat în ultimele 24 de ore

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies