A intrat în vigoare carantina, începând de ieri, 12 ianuarie. Arafat a semnat, se închid barurile, restaurantele şi revin DECLARAŢIILE

,
carantina
Se impune carantina, revine declaraţia!

Noi restricţii se impun, rând pe rând, în zonele cu incidenţă mare a cazurilor de cornonavirus. După relaxarea de sărbători se impun restricţii mult mai dure.

Începând de astăzi, 12 ianuarie, intră in vigoare carantina, se reintroduc măsuri restrictive, după ce rata incidenței de îmbolnăviri cu COVID-19 depășește pragul de 3/1000 locuitori. 

Unde se impune carantina şi ce măsuri restrictive intră în vigoare 

Rata de incidenţă de îmbolnăviri cu coronavirus este în continuă creştere în municipiul Bistriţa, astfel începând de astăzi se impune carantina şi revin la declaraţii.

Restaurantele, barurile, cafenele şi sălile de jocuri de noroc, se închid în Bistriţa. Hotărârea a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, potrivit unui anunţ făcut de Instituţia Prefectului Bistriţa Năsăud, pe pagina de Facebook.

Astfel că, se va interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Totodată, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

De asemenea, va fi interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte. 

carantina
Bistriţa intră în carantină totală!

Citeste si: Carantină directă pentru români, din 12 februarie. Unde se aplică măsura?

Situaţia epidemiei de coronavirus în România

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, luni, la 673.271 de infectări și 16.725 decese. Sunt 1.987 de români depistați pozitiv în ultimele 24 de ore. La data de 11 ianuarie 2021, rata de infectare în municipiul Bistrița a urcat la 3,45 la mia de locuitori.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, luni, în cadrul unei emsiuni, că dacă populația se va vaccina, am putea să scăpăm de pandemia de COVID-19 în următoarele 6 sau 9 luni. 

"Cred că noi trebuie să respectăm viața și sănătatea, dincolo de orice. Și a fost greu până acum și cred că o să mai fie greu, dar împreună cred că putem să trecem peste asta. Și putem să câștigăm timp prin respectarea regulilor și să salvăm viața celor mai vulnerabili.

Iar de scăpat din asta o să scăpăm prin vaccinare. Este prima dacă când avem o șansă reală, o speranță că într-un timp definit, cât de cât definit, putem să vorbim despre 6 luni, putem să vorbim despre 9 luni, am putea să scăpăm de această pandemie.

Gândiți-vă puțin cum vedeați lucrurile în martie anul trecut, dacă v-ar fi spus cineva că în iarna următoare o să fie mai rău, cum ați fi primit atunci vestea că există un vaccin”, a spus Vlad Voiculescu.

Citeste si: Decizie de ultimă ora! Autorităţile au impus noi măsuri la graniţa României, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Top 5 sisteme de asistenta pentru sofer

Marcel Ciolacu susține creșterea alocațiilor pentru copii: E normal ca alocatiile să se mărească

Top 5 sisteme de asistenta pentru sofer

Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Dan Negru! Este superbă! FOTO

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies