Sorin Grindeanu, despre celebra Ordonanță 13 din 2017: "Coaliția îmi cerea adoptarea!" Ce a declarat ministrul Transporturilor despre Liviu Dragnea

,

In fiecare sâmbătă, la Kanal D, începând cu ora 22:00, Denise Rifai va așteaptă cu invitați din lumea mondena, politica sau personalități marcante din România.

Invitatul din această seară la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, este Sorin Grindeanu. Publicul va avea ocazia să afle lucruri nespuse pana acum. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii răspunde la cele 40 de întrebări care au rolul să dezvăluie aspectele din viața sa profesională, dar și pe cele ale vieții personale.

În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, ministrul a vorbit despre celebra Ordonanță 13.

Iată ce a declarat fostul premier al României.

Citeste si: Ce vârstă are Sorin Grindeanu. Iată cu ce se ocupa ministrul Transporturilor şi Infrastructurii înainte de a intra în politică

Sorin Grindeanu, despre celebra Ordonanță 13

Pe 31 ianuarie 2017, Guvernul Grindeanu a aprobat o Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală, cu scopul de a-l scăpa de închisoare pe liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea.  

Sorin Grindeanu, care a fost pentru șase luni premierul României în 2017, a reușit să declanșeze în stradă cele mai mari proteste, odată cu adoptarea OUG13 pentru amnistierea unor fapte penale.  

Ordonanța a scos sute de mii de oameni în stradă, iar pe 5 februarie, sub presiunea publică și politică din toată părțile, Grindeanu a făcut un pas înapoi și a abrogat ordonanța.

Citeste si: Cine este Mihaela, soția lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România

În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Sorin Grindeanu a spus dacă este sau nu Ordonanța 13 cea mai mare greșeală din cariera lui politică.

"Referitor la context, au fost mai multe forme ale acestei Ordonanțe. Coaliția îmi cerea adoptarea acestei Ordonanțe. S-au încercat diverse forme, unele le am și acum acasă, forme ale Ordonanței care arătau foarte rău, unele dintre ele semnate. Nu am fost de acord cu ele. Am cerut miniștrilor de linie să îmi ia toate aprobările necesare în interiorul Ministerelor pe care le conduc, și s-au luat.

Ordonanța 13 nu a fost în vigoare, Liviu Dragnea nu a scăpat de închisoare. Ordonanța 13, la un an și ceva după, a fost declarată constituțională.

Mi-am asumat Ordonanța 14. Într-o sâmbătă sau într-o duminică am adoptat Ordonanța 14. Acel lucru mi l-am asumat personal și, de fapt, din acel moment a început conflictul meu cu Liviu Dragnea, care a culminat în luna iunie cu moțiunea de cenzură",  a declarat Sorin Grindeanu.

Pentru a afla mai multe detalii despre Ordonanța 13, urmărește materialul video de mai jos!

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Fetele din Casa iubirii au avut parte de o mare surpriză, de Moș Nicolae! Noul concurent, Bogdan și-a făcut apariția într-un mod spectaculos! Iată cine este fata pentru care a...

Problema carburanţilor din Ungaria devine critică: MOL importă din Slovacia, dar a atins limitele capacităţilor sale logistice

Fetele din Casa iubirii au avut parte de o mare surpriză, de Moș Nicolae! Noul concurent, Bogdan și-a făcut apariția într-un mod spectaculos! Iată cine este fata pentru care a...

3 filme scoase de youtuberii români. Ai la ce să te uiți în timpul liber

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies