Ce vârstă are Sorin Grindeanu. Iată cu ce se ocupa ministrul Transporturilor şi Infrastructurii înainte de a intra în politică

,
sorin grindeanu profesie

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii 

[Sursa foto: facebook Sorin Grindeanu ]

Sorin Grindeanu este actualul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, dar și unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din România. Iată ce vârstă are, cu ce se ocupa înainte de a-și începe cariera politică, dar și ce studii are.

Sorin Grindeanu este pe lista politicienilor cunoscuți de un număr mare de români, având în vedere că pentru o perioadă de 6 luni a fost premierul României.

Cine este, de fapt, Sorin Grindeanu, ce vârstă are și care este ocupația sa de bază?

Cine este Sorin Grindeanu? Iată ce vârstă are politicianul 

Numele lui Sorin Grindeanu se află în continuare pe buzele foarte multor persoane. Chiar dacă nu mai este premierul României, acesta ocupă o funcție importantă, aflându-se în fruntea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. 

La vârsta de 48 de ani, Sorin Grindeanu și-a construit o carieră solidă în politică, chiar dacă acesta nu a fost primul drum profesional pe care l-a ales. Sorin Mihai Grindeanu s-a născut pe data de 5 decembrie 1973 și este din Caransebeș, Caraș-Severin, România. Acesta provine dintr-o familie de intelectuali, părinții săi fiind profesori la Liceul Pedagogic din Caransebeș, tatăl acestuia ocupând chiar funcția de director al liceului, dar și inspector școlar general. Astfel, în copilărie, Sorin Grindeanu a primit o educație aleasă din partea părinților, punând foarte mult accentul pe studiu. Din CV-ul lui Sorin Grindeanu reiese că acesta este vorbitor de limba engleză și limba italiană.

sorin grindeanu varsta

Sorin Grindeanu s-a pregătit pentru a deveni informatician 

[Sursa foto: facebook Sorin Grindeanu ]

Citeste si: Ce familie frumoasă are Sorin Grindeanu. Fotografii de colecție cu soția și cei doi copii ai ministrului Transporturilor şi Infrastructurii

Ce profesie are, de fapt, Sorin Grindeanu?

Deși a intrat în politică la o vârstă fragedă, în anul 1996, Sorin Grindeanu este de profesie informatician. Politicianul s-a pregătit intens pentru a deveni informatician, acesta urmând cursurile Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Matematică, Secția Informatică. După ce a obținut diploma, actualul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii a urmat o nouă specializare, Baze de Date. A studiat și în afara granițelor țării, astfel că în 1999 a primit o bursă la Universitatea din Bologna, acolo unde a aprofundat domeniul statisticii sociale, iar în 2001 s-a specializat în Educația adulților la Institutul für Erwachsenenbildung din Frankfurt, Universitatea din Aveiro și Universitatea Beckett din Leeds. Sorin Grindeanu este și absolventul unui program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul Științe Militare, Informații și Ordine Publică pe care l-a urmat la Academia Națională de Informații. 

Primul job l-a obținut în octombrie 1988, atunci când a devenit preparator universitar la Facultatea de Sociologie şi Psihologie- Universitatea de Vest din Timișoara, funcție pe care a deținut-o până în noiembrie 2000. Ulterior a devenit asistent universitar, iar din noiembrie 2001 și până în ianuarie 2004 a fost director al Direcției pentru Tineret și Sport – Timiș.

Cu toate că s-a pregătit pentru a deveni informatician, în anul 1996 a decis să intre în politică ca membru al PDSR. Parcursul său pe scena politică a fost unul rapid, iar de-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții importante, Sorin Grindeanu devenind pe rând președinte al CJ Timiș, ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, președinte al PSD Timiș, dar și premier al României.

În prezent, Sorin Grindeanu este viceprim-ministru al României și ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, funcții asumate începând cu data de 25 noiembrie 2021.

Sorin Grindeanu a câștigat un plus de popularitate în momentul în care a semnat controversata Ordonanță 13, cea care a reușit să stârnească furia românilor, mulți dintre ei ieșind în stradă pentru a protesta. 

În această sâmbătă, de la ora 22:00, Sorin Grindeanu vine în platoul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” pentru a răspunde la cele mai interesante întrebări legate de cariera sa politică, dar și de viața sa personală.

Citeste si: Cine este Mihaela, soția lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România

Sursă: wikipedia.org 

gov.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Sorin Grindeanu cere ca termenele de construcție să fie respectate, după ce s-a semnat contractul pentru autostrada Ploiești-Buzău

Stoltenberg anunță că NATO schimbă foaia cu China: Măsuri dure pentru reducerea dependenței

Sorin Grindeanu cere ca termenele de construcție să fie respectate, după ce s-a semnat contractul pentru autostrada Ploiești-Buzău

UPDATE! Lista miniștrilor din Guvernul PNL-PSD-UDMR. Un nou nume la Economie! Rafila preia Sănătate, iar Firea Ministerul Familiei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies