Sorin Grindeanu cere ca termenele de construcție să fie respectate, după ce s-a semnat contractul pentru autostrada Ploiești-Buzău

,
sorin-grindeanu-autostrada-ploiești-buzău

Sorin Grindeanu a cerut ca Autostrada Ploiești-Buzău să fie terminată la timp

[Sursa foto: Facebook: Sorin Grindeanu]

Românii au primit o veste bună, deoarece a fost semnat contractul ce permite începerea construirii Lotului 1 al Autostrăzii Ploiești-Buzău. Cu toate acestea, Sorin Grindeanu este sceptic și cere ca termenele să fie respectate.


In articol:

Ieri, 16 iunie, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat semnarea contractului pentru începerea construirii Autostrăzii Ploiești-Buzău. Contractul a fost încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și compania Pizzarotti.

În urma contractului, se va executa Lotul 1, iar Sorin Grindeanu cere ca termenele menționate în contract să fie respectate.

Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 1,5 miliarde de lei, fără TVA, iar banii urmează să fie folosiți pentru cei 21 de kilometri ai primului Lot.

Ce a spus Sorin Grindeanu?

„Vorbim de al doilea contract semnat în decurs de 10 zile, 2 din 13. Spunea domnul prim-ministru că ţinta pe care am spus-o şi la Buzău, ca toate cele 13 contracte pe A7, de la Ploieşti la Paşcani, să fie semnate până la finalul lui 2022, deşi bornele în PNRR sunt până la finalul anului 2023. Iată că lucrurile pot fi făcute înainte!

Citeste si: Se construiește cel mai lung tunel din România, în valoare de un miliard de lei, care va avea două benzi de circulație și două galerii

Mă aştept ca, cât mai rapid, cei care au câştigat să înceapă să lucreze, efectiv, în teren.

Vă urez mult succes şi pot să fac şi o atenţionare, să vă ţineţi de termenele contractului, astfel încât lucrurile să se desfăşoare aşa cum trebuie”, a declarat Sorin Grindeanu, conform News.ro, relatează Romaniatv.net.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Marcel Ciolacu declara că Autostrada Ploiești-Buzău trebuie construită, deoarece este „o promisiune electorală”. Totodată, acesta a declarat că proiectul are un total de peste 300 de km.

 

Marcel Ciolcu a spus că Autostrada Ploiești-Buzău va ajuta România să se dezvolte

Este o promisiune electorală, este un fapt, deja este finanțat. Noi vorbim aici de peste 300 de kilometri de autostrăzi. Moldova este primul lot care se semnează astăzi, urmând ca jaloane PNRR, până la sfârșitul anului 2023, să se semneze absolut toate.

Citeste si: Parlamentul a crescut limita de viteză pe unele drumuri din România. Noile viteze maxime admise

După cum îl cunosc pe domnul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, ținând cont de faptul că suntem și prieteni foarte buni, sunt ferm convins că, împreună cu CNAIR, vom decala cu un an de zile îndeplinirea acestor jaloane și trebuie să fim corecți și să echilibrăm dezvoltarea geografică a României și să vedem că, din partea din zona Moldovei și din sudul României, au plecat cei mai mulți români în străinătate.

Investițiile în infrastructură vor aduce după ele și investiții majore într-o zonă a României ce nu a avut parte de aceeași dezvoltare uniform. Mai mult, este primul proiect de țară al actualei coaliții guvernamentale PSD-PNL-UDMR. Este primul proiect de țară în infrastructura majoră. Cred că România, din acest moment, și la nivel politic, dar și administrativ, a intrat într-o cu totul și cu totul altă logică și îmi pare rău pentru cei care ne-au cântat prohodul de prea multe ori. Vom fi la fel de implicați și la fel de eficienți în continuare pe acest mandat pe care ni l-am asumat împreună”, a spus Marcel Ciolacu, conform Romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Parlamentul a crescut limita de viteză pe unele drumuri din România. Noile viteze maxime admise

Activista de Mediu Greta Thunberg susține că Sindromul Asperger, o tulburare mintală de tip autist, o ajută în lupta pentru climă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Atenție, șoferi! Amenzile de 2.900 lei vor începe să curgă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies