Atenție, șoferi! Amenzile de 2.900 lei vor începe să curgă

,
șoferi-amendă

Atenție, șoferi! Amenzile de 2.900 lei vor începe să curgă

[Sursa foto: Pexels]

Noi reguli pentru șoferi! Printr-o ordonanță, Guvernul a aprobat mai multe schimbări în ceea ce privește circulația pe drumurile publice. Dacă acestea nu vor fi respectate, șoferii riscă să primească și 2.900 de lei amendă.


In articol:

Guvernul a adoptat, printr-o ordonanță, noi modificări și noi completări ce au fost aduse OUG nr.195/2002 cu privire la circulația desfășurată pe drumurile publice. Așadar, noi sancțuni au fost aprobate pentru șoferii care nu respectă regulile.

Cea mai dură amendă este cea în valoare de 2.900 de lei. Aceasta urmează să fie aplicată șoferilor care vor circula, pe banda de urgență de pe autostradă, nejustificat. Mai mult decât atât, își vor pierde și dreptul, pentru 90 de zile, de a se mai urca la volanul autoturismelor.

De asemenea, persoanele care merg pe sensul opus și persoanele care merg cu spatele sau care întorc nu vor mai avea permis pentru 120 de zile.

Citeste si: Modificările suferite de transportul public de noapte din București. Autobuzele opresc numai la cererea călătorilor

Ce alte sancțiuni se vor mai aplica?

Nu au fost uitați nici șoferii care trec calea ferată fără a se asigura înainte și nici persoanele care vor depăși, cu până la 70 de km la oră, limita de viteză legală. Șoferii care vor depăși în condiții neregulamentare și cei care vor face greșelile menționate anterior vor putea ajunge să scoată din buzunare suma de 1.160

de lei și, conform Playtech.ro, relatează Romaniatv.net, vor rămâne și fără permis timp de 60 de zile.

șoferi-amendă

Atenție, șoferi! Amenzile de 2.900 lei vor începe să curgă

[Sursa foto: Pexels]

În cazul în care ai făcut accident, vei fi nevoit să scoți din buzunar suma de 2.900 lei și permisul îți va fi suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Alături de aceștia, vor mai fi pedepsite și persoanele care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc, lucru ce va duce la sancționarea lor cu suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 60 de zile.

Senatul a votat legea prin care șoferii care circulă fără rovinietă să primească amenzi duble

În urmă cu aproximativ o lună, Senatul a decis înăsprirea amenzilor în ceea ce privește șoferii care circulă fără rovinietă. Proiectul a fost adoptat cu 92 de voturi pro și 15 contra.

Citeste si: RABLA CLASIC și RABLA PLUS 2022: Perioada de înscriere a fost prelungită. Care este noua dată până la care pot fi depuse dosarele

„Motivul acestei iniţiative rezidă în recunoaşterea că, în ultimii şase ani, a crescut exponenţial numărul de abateri în acest domeniu de activitate. Considerăm că o dublare a amenzilor susţine recunoaşterea că valoarea actuală a amenzilor nu este în măsură să descurajeze fenomenul contravenţional, motiv pentru care propunem această modificare.

În consecinţă, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii susţine proiectul de act normativ în forma aprobată de Guvern”, a spus Gabor Sandor, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, conform Digi24.ro.

Acest proiect a modiicat anexa 2 la OG nr.15/2002 cu privire la aplicarea tarifului de utilizare, dar și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Indemnizații viagere de până la 1000 de lei pentru mamele care au cel puțin 3 copii! Totul despre Legea pentru mamele-eroine

BOR se delimitează de deputatul suspectat de sex cu minori: Aurel Bălășoiu a fost exclus din adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Noul program RABLA 2022: Primești bani fără să-ți cumperi mașină

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies