|| SFÂNTA MARIA MICĂ 2021 || Ce fructe este bine să împarți pe 8 septembrie, de Sfânta Maria? Iată ce se face de Nașterea Maicii Domnului

,
sfanta maria mica 2021
Tradiții și superstiții de Sfânta Maria Mică [Sursa foto: Captură YouTube]

SFÂNTA MARIA MICĂ 2021. Nașterea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători ale lunii septembrie. Iată ce fructe ar trebui să împarți pe 8 septembrie și care este explicația.


In articol:

SFÂNTA MARIA MICĂ 2021. Pe 8 septembrie, credincioșii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, prilej de mare bucurie, având în vedere că este prima sărbătoare importantă din noul an bisericesc care a început la data de 1 septembrie 2021.

De ce e bine să împarți struguri pe data de 8 septembrie, în ziua Nașterii Maicii Domnului și ce alte tradiții și superstiții se leagă de această zi?

SFÂNTA MARIA MICĂ 2021. De ce se împart struguri pe 8 septembrie?

SFÂNTA MARIA MICĂ 2021. Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită în fiecare an pe data de 8 septembrie. Această sărbătoare a fost fixată într-o zi de 8 pentru că această cifră simbolizează veșnicia și viața fără de sfârșit. Nașterea Maicii Domnului mai este cunoscută în popor și sub denumirea de Sfânta Maria Mică. Este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, astfel că de această sărbătoare se leagă mai multe tradiții și superstiții

SFÂNTA MARIA MICĂ 2021. Pentru că este o zi de sărbătoare, credincioșii obișnuiesc să cinstească memoria celor adormiți, astfel că în această zi se împart diferite alimente. Există o superstiție potrivit căreia, pe 8 septembrie, de Sfânta Maria, este foarte bine să se împartă struguri, dar și prune. Se spune că dacă se împart struguri și prune în ziua Nașterii Maicii Domnului, morții se vor putea bucura de roadele toamnei și îi vor veghea pe cei rămași pe pământ.

ce se face de nasterea maicii domnului
Se spune că pe 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului, credincioșii ar trebui să împartă struguri[Sursa foto: pexels]

Citeste si:// Mesaje de Sfânta Maria Mică 2021// Cele mai frumoase și mai amuzante mesaje pe care să le trimiți de Sf Maria Mică

SFÂNTA MARIA MICĂ 2021. Ce se face de Nașterea Maicii Domnului?

SFÂNTA MARIA MICĂ 2021. Din generație în generație s-au transmis mai multe tradiții și superstiții. Astfel, există o listă a lucrurilor pe care credincioșii este bine să le facă pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică. Se spune că în fiecare casă ar trebui aprinsă câte o candelă pentru alungarea tuturor spiritelor rele, dar și în semn de mulțumire pentru Fecioara Maria.

SFÂNTA MARIA MICĂ 2021. De Nașterea Maicii Domnului, femeile care nu pot rămâne însărcinate ar trebui să înalțe rugăciunile lor către Fecioara Maria. Se spune că Fecioara Maria este protectoarea tuturor mamelor, astfel că are puterea de a dezlega pântecele, dar și de a le proteja pe femeile însărcinate de boli, astfel încât să aducă pe lume prunci sănătoși. 

SFÂNTA MARIA MICĂ 2021. Ce nu se face de Nașterea Maicii Domnului, pe 8 septembrie?

SFÂNTA MARIA MICĂ 2021. Tradiția spune că există mai multe lucruri care nu se fac pe 8 septembrie, în ziua Nașterii Maicii Domnului. Pentru că este o sărbătoare cu cruce roșie, în această zi nu se muncește, nu se spală rufe. Se crede că cei care muncesc în această zi vor avea parte doar de ghinion.

De Sfânta Maria Mică se crede că nu ar trebui aprins focul în casă, acesta fiind un alt lucru care poate atrage energiile negative. 

Citeste si:// Când cade Sfânta Maria Mică în 2021// Tradiții și superstiții de Sfânta Maria Mică

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a fost descoperită balada „Mioriţa”. Exilul poetului Alecu Russo şi dedesubturile întregii poveşti

|| Sfânta Maria Mică 2021 || Ce nume se sărbătoresc pe 8 septembrie 2021? Cine își serbează ziua de Sfânta Maria Mică

Rusia lovește cu rachete de înaltă precizie o locație din vestul Ucrainei, principala zonă de aprovizionare cu armament occidental

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

CALENDAR creștin ortodox septembrie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători religioase din luna septembrie 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies