|| Sfânta Maria Mică 2021 || Ce nume se sărbătoresc pe 8 septembrie 2021? Cine își serbează ziua de Sfânta Maria Mică

,
Sfanta Maria
Sfânta Maria și Mântuitorul Iisus Hristos

Cei care și-au sărbătorit onomastica de Sfânta Maria Mare, pe 15 august, au un motiv în plus de sărbătoare. De Sfânta Maria Mică, pe 8 septembrie, își serbează din nou onomastica.


In articol:

Sfânta Maria Mică 2021. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica în data de 8 septembrie, de  Sfânta Maria Mică. Dintre aceștia, în jur de 1,8 milioane de persoane sunt femei. Cele

mai multe se numesc Maria (circa 1.400.000 de persoane), aproximativ 270.000 se numesc Mariana și în jur de 51.000 Marinela.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), următoarele cele mai răspândite nume care sunt aniversate de Sfânta Maria Mică sunt următoarele: 25.947 de persoane cu numele Marina, 25.447 cu numele de Marilena, 10.834 cu numele Mărioara, 1.685 care se numesc Măriuca şi 162 care se numesc Măria.

De Sfânta Maria, atât de Sfânta Maria Mare, cât și de Sfânta Maria Mică îşi mai serbează onomastica şi circa 400.000 de bărbați. Dintre aceștia, 310.751 poartă numele de Marian, 102.620 se numesc Marin şi 3.332 se numesc Marinică.

Alte nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria Mică și Mare sunt:  Mari, Meri, Marioara, Măriuța, Marița, Mara, Mariana, Ana Maria, Marilena, Marina, Marinela, Marița, Marusia, Măriuca, Maricica, Mia, Mimi, Mioara, Marian, Marin, Marinel.

Cei care au numele legat de Sfânta Maria au parte, astfel, de cel puțin 3 zile de sărbătoare în fiecare an.

Una este ziua de naștere, una este Sfânta Maria Mare (15 august), care a trecut recent, iar cealaltă Sfânta Maria Mică, ce se aniversează pe 8 septembrie. Dacă au și alt nume de sfânt, sărbătoriții de Sfânta Maria Mică și Mare mai au o altă zi onomastică, ceea ce ar duce aniversările anuale la 4.

Dacă pe 15 august sărbătorim Adormirea Maicii Domnului, adică momentul în care Fecioara Maria S-a urcat la cer și a dobândit viața veșnică, pe 8 septembrie sărbătorim Nașterea Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Sfanta Maria si Mantuitorul
Sfânta Maria este sărbătorită de două ori pe an, pe 15 august și pe 8 septembrie

Mesaje și felicitări de Sfânta Maria Mică

Sfânta Maria Mică 2021. Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Maria!

De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare, primește din partea mea cele mai sincere urâri de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor.

La mulți ani, Maria! Să te bucuri de viață, de zâmbete, de tot ce e frumos.

Fie ca toate întâmplările frumoase și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Maria cât mai frumoasă!

De Sfânta Maria, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea și dragostea izvorâte dintr-o inimă mare. La mulți ani!

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox septembrie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători religioase din luna septembrie 2021

Mesaje haioase SMS pe care să le trimiți de Sfânta Maria Mică

Sfânta Maria Mică 2021. La mulţi ani, plini de fericire şi de împliniri! Să te pupe norocul şi să ai numai zâmbete şi soare în calea ta!

Dragă prietenă/prietene, pregăteşte băutura, că venim să te urăm, este ziua ta de nume, şi la greu nu te lăsăm. La mulţi ani cu sănătate, bucurie şi de toate!

Un ocean de sănătate, un munte de noroc, un camion cu bani şi un sincer: La mulţi ani!

Nu ştiu dacă îţi place numele pe care ţi l-au ales părinţii, dar eu îţi urez din suflet un călduros "La mulţi ani"! Că-ţi place sau nu, e totuşi ziua ta!

Nu-ţi urez să ai parte de bani, că ştiu că eşti descurcăreţ, nu-ţi urez nici să devii star, căci pentru oamenii din viaţa ta eşti deja o celebritate, îţi doresc să fii sănătos şi vesel, că restul vin singure! La mulţi ani, prieten drag!

Maria! Da, tu! Eşti dată în urmărire de către gaşca de prieteni, căci azi e ziua ta şi toţi vor să te ureze şi să te îmbrăţişeze! Mă alătur şi eu lor, sperând că te vom găsi, dar până una-alta, îţi zic acum: "La mulţi ani!"

Azi la meteo s-a anunţat cod galben de pupici şi de urări şi cred că responsabil pentru asta eşti tu. La mulţi ani!

Citeste si: Când cade Sfânta Maria Mică în 2021. Tradiții și superstiții de Sfânta Maria Mică

 

Citește-ne pe

Citește și:

|| Când cade Sfânta Maria Mică în 2021 || Tradiții și superstiții de Sfânta Maria Mică

Divergențe în coaliție. Florin Cîțu se opune suprataxării marilor companii: 'Nu este un comportament normal să le penalizezi'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Când începe anul nou bisericesc 2021? Tradiții și superstiții de care să ții cont în această zi

CALENDAR creștin ortodox septembrie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători religioase din luna septembrie 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies