|| Când cade Sfânta Maria Mică în 2021 || Tradiții și superstiții de Sfânta Maria Mică

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 30 iul 2022, 15:20
Sfânta Maria Mică

Sfânta Maria Mică urmează la scurt timp după sărbătoarea de Sfânta Maria Mare, care a fost pe 15 august.

Sfânta Maria Mică 2021. Sfânta Maria Mică se serbează pe 8 septembrie 2021. Dacă sărbătoarea de Sfânta Maria Mare celebrează Adormirea Maicii Domnului, momentul în care Fecioara Maria, Născătoarea de Dumnezeu, S-a urcat la cer și a dobândit viața veșnică, Sfânta Maria Mică celebrează nașterea Sfintei Fecioare Maria. 

Nașterea Sfintei Fecioare Maria se sărbătorește pe 8 septembrie atât în Biserica ortodoxă, cât și în Biserica catolică.

Anul acesta sărbătoarea de Sfânta Maria Mică pică în ziua de miercuri.

Sfânta Maria Mică- Tradiții și superstiții

Sfânta Maria Mică 2021. Sunt mai multe tradiții și superstiții legate de Sfânta Maria Mică. 

Se spune că înainte de Sfânta Maria Mică nu ai voie să aprinzi focul în casă, chiar dacă este frig, fiindcă aduce ghinion şi boală.

Totodată, în această zi de mare sărbătoare femeile care nu pot avea copii trebuie să se roage pentru dezlegarea pântecelor şi se spune că rugămintea le va fi ascultată.

Se spune că Sfânta Fecioară Maria este protectoarea tuturor mamelor. Tradiția este ca femeile însărcinate să se roage în această zi sfântă și de mare sărbătoare pentru o naştere uşoară şi pentru un copil sănătos, iar rugăciunile le vor fi ascultate.

Femeile trebuie să împartă de Sfânta Maria Mică struguri și prune pentru ca morții să primească din roadele toamnei. Potrivit tradiției populare, în fiecare casă trebuie să fie câte o candelă aprinsă de Sfânta Maria Mică, pentru alungarea spiritelor rele şi pentru preamărirea Naşterii Fecioarei Maria.

În această zi bărbaţii nu au voie să meşterească sau să facă treabă prin gospodărie, iar femeile nu au voie să coasă şi să spele rufe.

Se spune în tradiția populară că dacă femeile și bărbații vor încălca aceste reguli vor atrage răul asupra lor şi a familiilor lor.

Citeste si: //Sfânta Maria Mare// Se spune sau nu „La mulți ani!” de Sfânta Maria?

Sfânta Maria Mică- Mesaje pe care să le trimiți de Sfânta Maria

Sfânta Maria Mică 2021.

- În această zi specială, îți transmit cele mai sincere urări. Să ai o viață plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria al cărei nume îl porți să te ocrotească mereu. La mulți ani de ziua numelui tău!

- De  Sf. Maria, zi de mare sărbătoare, primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor. Dumnezeu să te călăuzească in tot ceea ce faci.

La mulți ani! 

- Ziua numelui tău este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Maria!

- Prietena mea, Maria, sper să rămâi mereu un spirit tânăr și plin de viață, să fim mereu împreună și să nu uităm niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani, Maria!

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

- La mulți ani, Maria! Îngerii să-ți călăuzească pașii și Sfânta Fecioară să-ți lumineze drumul în viață!

- Fie ca Sf. Fecioara Maria, al cărei nume îl porți, să te ocrotească, să-ți călăuzească pașii și să-ți lumineze calea!

- La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți doresc să ți se îndeplinească toate dorințele.

- Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume!

- Îngerii să-ți călăuzească pașii! La mulți ani, Maria!

- Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale, să răsară mereu câte o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani de  Sfânta Maria!

Sfânta Maria Mică- Mesaje amuzante pe care să le trimiți celor dragi

Sfânta Maria Mică 2021.- Chiar dacă ai nume de Sfântă știu că diseară o să dai de băut și o să ne primești cu masa plină.

- Azi e ziua ta și pe lângă "La Mulți Ani!" îți zic că o să bem până rămânem fără bani!

- Marine, Marine, eu vin azi pe la tine, să-ţi urez „La mulţi ani” şi o căruţă de bani!

- La mulți ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulți ani și sus paharul!

- La Mulţi Ani, Marine! Sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!

- Acest mesaj nu conține grăsimi, colesterol sau aditivi. Este în întregime natural, dar conține mult, mult zahăr. Totuși, nu poate fi nici pe departe la fel de dulce ca persoana care-l citește. Zâmbește și "La mulți ani!"

Citeste si:// Mesaje de Sfânta Maria 2021// Cele mai frumoase mesaje pe care să le trimiți apropiaților de Sf Maria