Se inchide circulatia in centrul Bucurestiului. Masura municipalitatii pentru reducerea aglomeratiei din parcuri

,

Primăria Capitalei transformă în acest weekend, în intervalul 8:00 - 20:00, mai multe străzi din centrul Bucureștiului în zone pietonale.


In articol:

Totul a pornit de la o inițiativă a Asociației ARCEN, care propunea ca străzile din jurul parcurilor Ioanid și Icoanei să devină pietonale, iar la câteva zile municipalitatea a anunțat că străzile respective, dar și multe altele din centrul orașului devin pietonale în weekend.

Măsura se aplică pe perioada stării de alertă, pentru a reduce presiunea pe parcuri, și așa foarte aglomerate.

Având în vedere instituirea stării de alertă, reamintim faptul că Primăria Municipiului București împreună cu Brigada Rutieră au decis înființarea a șapte zone de promenadă în centrul Bucureștiului, în zilele de week-end, începând de sâmbătă, 23 mai, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și utilizarea mijloacelor de transport alternativ. Măsură vine că urmare a faptului că, din cauza restricțiilor de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertismnt impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori să se plimbe mai mult prin oraș, iar cea mai bună soluție este instituirea unor zone pietonale pe anumite artere din centrul orașului, unde circulația mașinilor să fie interzisă”, a anunțat Primăria Capitalei.

Edmond Niculușcă, reprezentantul ARCEN, este de părere că precedentul creat este unul foarte important și reprezintă o oportunitate pentru oraș.

Citeste si: Incepe testarea bucurestenilor! Gabriela Firea sustine ca proiectele i-au fost blocate "din cinism si invidie"

Citeste si: Toata lumea trebuie sa stie! Cum se va circula cu mijloacele de transport in comun, dupa 15 mai. Regulile anuntate de Primaria Capitalei

Inițiativa ARCEN “Străzi deschise” preluată de Primăria Capitalei prin care se pietonalizează 7 zone din centrul Bucureștiului poate deveni un precedent important.

E nevoie ca orașul sa devină al oamenilor. Măsurile de distanțare fizica impuse de noul context cer mai mult spațiu public in interiorul orașelor din toată lumea. Pentru Bucuresti, criza asta poate duce la o nouă conviețuire urbană.”, a declarat pentru HotNews.ro, Edmond Niculușcă, reprezentantul ARCEN.

În zilele de sambata si duminica, in intervalul orar 08:00 – 22:00, vor fi instituite sapte zonele pietonale pe următoarele străzi.

Zonele pietonale instituite la sfârșit de săptămâna în București sunt:

• Zona 1 – stradă Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

• Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – strada ing.

A Saligny – Splaiul Independenței.

• Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

• Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

• Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

• Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.

• Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de vest a pieței Unirii)

Citeste si: Astazi incepe inscrierea pentru testarea gratuita a bucurestenilor. Cine poate sa afle daca e infectat cu coronavirus

Citeste si: Ti-ai ales furnizorul? Piata gazelor se liberalizeaza de la 1 iulie 2020. Ce trebuie sa faci

Citeste si: Masti gratuite pentru bucuresteni. Cine poate sa primeasca zilnic masca de protectie pana la sfarsitul anului

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum ar fi putut America sa salveze 36.000 de vieti. De ce au murit 84% dintre bolnavii de coronavirus din SUA

Ionel Stoica, către liberalii care-i cer demisia: Munciți, recuperați datoria de la Romprest, votați bugetul, astea-s prioritățile

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

„Cash Taxi”, quiz show-ul prezentat de Catalin Cazacu, revine cu un nou sezon la Kanal D, incepand din 6 iunie, de la ora 22:00.

Ce spune Ella despre infidelitate? A fost mai sinceră ca niciodată: "Dacă înșeli, normal că..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies