Cum ar fi putut America sa salveze 36.000 de vieti. De ce au murit 84% dintre bolnavii de coronavirus din SUA

Author: L.S.
Actualizat: 22 mai 2020, 15:23

O cercetare a Columbia University susține că 36.000 de vieţi pierdute din cauza coronavirusului ar fi putut fi salvate dacă SUA ar fi instituit distanţarea socială cu doar o săptămână mai devreme.

Cercetătorul epidemiolog Jeffery Shaman a spus că cei de la Columbia University au construit un model care arată transmisia virusului în jurul Statelor Unite din 15 martie până în 3 mai şi felul în care s-a răspândit el, potrivit cnn.com,

relateaza capital.ro.

Conform modelului, dacă guvernul SUA ar fi instituit distanţarea socială şi carantina generală cu o săptămână mai devreme decât a făcut-o, 36.000 de vieţi ar fi fost salvate.

Cei de la Columbia University susțin că o carantină cu două săptămâni mai timpurie, ar fi prevenit 84% dintre decese şi 82% dintre infectări. Doar în zona metropolitană a New York, în jur de 17.500

de oameni ar fi fost salvaţi de la moarte, dacă guvernul american ar fi acţionat cu o săptămână mai devreme, spun cercetătorii.

Echipa de cercetători spune, însă, că nu poate să spună care ar fi fost răspunsul oamenilor la nişte politici de distanţare socială mai timpurii. „ În perioada de început a pandemiei, numărul infecţiilor creşte exponenţial. Prin urmare, intervenţia timpurie şi rapidă este critică în limitarea contagiunii”, au concluzionat oamenii de ştiinţă.

Donald Trump despre CNN

De la începutul pandemie, președintele SUA Donald Trump a purtat schimburi dure de replici cu jurnaliștii, mai ales cu cei de la CNN, numindu-i „fake news”. Acesta a fost vizibil iritat de multe ori, atât la conferințe cât și pe platformele de socializare, de acuzațiile aduse la adresa sa.

Demet Özdemir și noul ei partener de platou Engin Akyürek, apariții încântătoare pe covorul de lavandă din Riad! Cei doi actori au participat la ceremonia de decernare a trofeelor Joy Awards din Arabia Saudită

Citeste si: Donald Trump ia hidroxiclorochina, desi sustine ca nu are niciun simtom de coronavirus

Citeste si: Veste proasta de la cercetatori: imunizarea cu coronavirus nu dureaza prea mult. Ce au descoperit despre copii

Citeste si: Organizatia Mondiala a Sanatatii nu mai primeste finantare de la SUA. Trump: "OMS a esuat in misiunea sa de baza si trebuie trasa la raspundere"

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies